Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Bedrag van f1.2 miljoen voor kunstzaken Rotterdam

Datum nieuwsfeit: 16-12-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Rotterdam

Internationale Beeldencollectie/Culturele As

(7-12) Het College van B. en W. stelt de Gemeenteraad op 16 december voor om een bedrag van fl.2 miljoen aan het Fonds Stadsverfraaiing te onttrekken en dit in het jaar 2000 toe te voegen aan het budget van de kostenplaats kunstzaken. Het geld is bedoeld om de plannen rond de Internationale Beeldencollectie en de Culturele As uit te voeren. Om de collectie in de buitenruimte goed tot zijn recht te laten komen voorziet het plan Centrum Beeldende Kunst ook in verplaatsingen en verbeteringen van de kunstwerken. De versterking van de Internationale Beeldencollectie vindt plaats op basis van de bestaande kernen binnen de huidige collectie. Daaraan gekoppeld wordt voorgesteld om de zogenoemde Culturele As (de Westersingel van C.S. tot de rivier) te versterken door een lichtplan en een gezichtsbepalend monumentaal werk aan het Kruisplein te realiseren. Verder wordt voorgesteld een Commissie Internationale Beeldencollectie in te stellen die binnen de aangegeven kaders zal adviseren over de verdere uitvoering van de plannen.
De Raadscommissie voor Kunstzaken en Mediabeleid heeft positief geadviseerd over de plannen met de Internationale Beeldencollectie en de Culturele As.

terug naar B & W-berichten

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie