Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Shell sponsor expositie Kunst van de Islam

Datum nieuwsfeit: 16-12-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
13-12-1999

Shell sponsor Kunst van de Islam

AMSTERDAM - De Amsterdamse Nieuwe Kerk opent op 16 december haar deuren voor de tentoonstelling Aardse schoonheid, Hemelse kunst. Deze expositie, waarvan Shell Nederland hoofdsponsor is, laat ruim driehonderd islamtische kunstschatten zien. Ze zijn afkomstig uit internationaal vermaarde collecties.
De vele tentoongestelde kunstschatten roepen in de Nieuwe Kerk de sfeer op van De vertellingen van 1001 Nacht: Perzische tapijten, smaragden en robijnen, mozaoeken en walmende wierookbranders. De vijvers, fonteinen en vogels in een voliere verhogen op de expositie de islamitische ambiance.
Samensteller Michail Piotrovski, arabist en directeur van de Hermitage in St.Petersburg, plaatste de universele taal van de islamitische kunst centraal. Deze taal komt terug in de kenmerkende Arabische versierkunst en kalligrafie op de tentoongestelde voorwerpen. Deze dateren uit de periode van de zevende tot en met de negentiende eeuw. De tentoonstelling in de Nieuwe Kerk duurt tot en met 24 april 2000. Daarna verhuizen de juwelen, het keramiek, het glas, het goud- en zilverwerk, de Korans, de kleding en tapijten naar de Hermitage in St.Petersburg.

Aardse schoonheid, Hemelse kunst is (vanaf 16 december) te bezoeken dagelijks van 10.00 tot 18.00 uur en op donderdag tot 22.00 uur.
Meer informatie staat op www.nieuwekerk.nl

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie