Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Oosterhout klaar voor millenniumwisseling

Datum nieuwsfeit: 16-12-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Oosterhout

Informatie over millenniumnacht

Oosterhout is klaar voor de millenniumwisseling. In de afgelopen maanden is er door alle betrokken instanties hard gewerkt om alles op orde te krijgen. Er worden dan ook geen problemen verwacht.

Het feit dat geen problemen verwacht worden wil niet zeggen dat gemeente, brandweer en politie tijdens de jaarwisseling niet paraat zijn. In tegendeel. Bij de gemeente hebben zo'n vijftig mensen consignatiedienst. Dat wil zeggen, dat zij zich tussen Oudejaarsdag 16.00 uur en Nieuwjaarsdag 12.00 uur beschikbaar moeten houden en onmiddellijk naar het stadhuis moeten komen mochten zij daartoe opgeroepen worden. Ook de brandweer en politie zijn met een flinke ploeg mensen paraat.

Onderstaand treft u de nodige informatie aan die voor u van belang kan zijn als er toch iets mis zou gaan. Maar, nogmaals, er worden geen problemen verwacht.

Alarmnummer 1-1-2

Gebruik het alarmnummer 1-1-2 alleen in zeer dringende gevallen. Probeer het telefoongebruik rond de jaarwisseling zo beperkt mogelijk te houden, zodat in noodgevallen 1-1-2 bereikbaar blijft. Mocht het alarmnummer niet bereikbaar zijn en moet u een ambulance, brandweer of andere hulpverlening inschakelen, ga dan naar het politiebureau, de brandweerkazerne of de brandweerposten in de kerkdorpen. Deze posten zijn bemand en kunnen de service geven die u nodig heeft. Adressen en telefoonnummers staan hieronder vermeld.

Voor de bereikbaarheid van de huisartsen gelden de normale (weekend)regelingen.

Bezetting politiebureau en brandweerposten

Het politiebureau, de brandweerkazerne en de brandweerposten in de kerkdorpen zijn tijdens de millenniumnacht vanaf 23.00 uur optimaal bemand. Politiemensen zullen ook aanwezig zijn in de drie brandweerposten. Mocht het alarmnummer 1-1-2 niet bereikbaar zijn, dan kunt u zich in noodgevallen vervoegen bij de post bij u in de buurt. De adressen en telefoonnummers van de verschillende posten zijn:
* Politiebureau, Van Oldeneellaan 1, tel. 49 84 98;
* Brandweerkazerne, Slotjesveld 3, tel. 48 99 11;
* Kazerne Den Hout, Houtse Pad 1, tel. 43 70 46;
* Kazerne Dorst, Kapelerf 2, tel. 0161 41 27 17
* Post Oosteind, Provincialeweg 98, tel. 45 33 96.

Informatie op Omroep Brabant

Wilt u volgen wat er in Brabant in de millenniumnacht gebeurt, dan kunt u afstemmen op Omroep Brabant, in de ether op frequentie 95.4 en op de kabel op 103.4. Als daar aanleiding toe is zal de gemeente u informeren via de kanalen van de ORTS: 100.6 (kabel, radio) of 106.2 (ether, radio) en kanaal 23- (televisie/kabelkrant).

Uitval stroom

Ook tijdens de eeuwwisseling verwacht de PNEM dezelfde betrouwbaarheid te kunnen leveren als iedere andere dag. Mocht het toch gebeuren dat de stroom uitvalt, dan kunt u het speciale service-nummer van de PNEM bellen, tel. 0800 - 0073.

Oosterhout, 16 december 1999

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie