Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Kompas voor het Noorden goed op koers

Datum nieuwsfeit: 16-12-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Drenthe

Bestuurlijk overleg met staatssecretaris Ybema
Kompas voor het Noorden goed op koers

Assen, 16 november 1999
Persberichtnummer 99-019Noord-Nederland ligt goed op koers met de invulling van het ruimtelijk-economisch ontwikkelingsprogramma Kompas voor het Noorden. Een delegatie van het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN), onder voorzitterschap van de Drentse commissaris van de Koningin Relus ter Beek, heeft met instemming kennisgenomen van het positieve signaal dat staatssecretaris Gerrit Ybema van Economische Zaken als coördinerend bewindspersoon voor het regionaal beleid heeft afgegeven. Hij deed dit vanmorgen tijdens bestuurlijk overleg over het ontwikkelingsprogramma voor de drie noordelijke provincies. Naar verwachting wordt al begin volgend jaar de basisbeschikking hiervoor afgegeven. Dan kan de daadwerkelijke uitvoering van het Kompas-programma beginnen. De staatsecretaris kan zich ook goed vinden in de wijze waarop de marktsector betrokken wordt bij het Kompas-programma. "We liggen goed op schema. Het Noorden kan nu echt aan de slag. Papieren plannen kunnen worden omgezet in daden", zegt Ter Beek.

Het Kompas voor het Noorden handelt over de jaren 2000 tot en met
2006. Met staatssecretaris Ybema is vanmorgen afgesproken om halverwege deze periode een tussenbalans te maken. Delegatieleider Ter Beek is verheugd over het positieve oordeel van de staatssecretaris over het Kompas-programma. "Hij heeft zich duidelijk als bondgenoot opgesteld", oordeelt de SNN-voorzitter.

Steunkaart
De SNN-bestuursdelegatie heeft van de staatssecretaris de verzekering gekregen dat hij zich bij de Europese commissie in Brussel met kracht blijft inzetten voor een snelle goedkeuring van de steunkaart die geldt voor toepassing van de Investeringspremieregeling (IPR). Hij hoopt begin volgend jaar hierover een gesprek te hebben met de verantwoordelijke Eurocommissaris, de heer Monti. De bestaande IPR-verordening eindigt op 31 december a.s. Als er begin volgend jaar nog geen nieuwe regeling is - en daar ziet het naar uit - dan kunnen formeel gesproken geen subsidieaanvragen in behandeling worden genomen. Het Ministerie van EZ zet zich ervoor in dat de nieuwe IPR-subsidieregeling met terugwerkende kracht tot 1 januari 2000 mogelijk wordt.Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Stafgroep Communicatie van de provincie, telefoonnummer (0592) 365265, faxnummer (0592) 357188
E-mail: (communicatie@drenthe.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie