Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten provincie Groningen

Datum nieuwsfeit: 16-12-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politiebericht

Korps: Groningen, plaats: Diverse 16-12-99

Persberichten provincie Groningen/
Donderdag 16 december 1999

Dagelijkse persberichten districten West, Noord, Midden en Oost

Verkeersongevallen door gladheid
Gisteren tussen 12.00 uur en middernacht telde Regiopolitie ongeveer 55 meldingen van verkeersongevallen in de Provincie Groningen voornamelijk veroorzaakt door de sneeuwval en de daaruit voortvloeiende gladheid op de wegen. In de stad Groningen vonden ongeveer 20 aanrijdingen plaats. De overige ongevallen vonden met name plaats in het noordwestelijk gedeelte van de provincie en de oosthoek. Hoewel er enkele aanrijdingen waren met licht gewonden, bleef het voornamelijk beperkt tot blikschade. In de omgeving van Wehe den Hoorn op de Warfhuisterweg raakte een 37-jarige automobilist uit Oldehove in de sloot. Eveneens was dat het geval in Leek waar een 33-jarige automobiliste uit Roden op de Roomsterweg in de wal van het Leeksterdiep belandde. In Pieterzijl raakte op de Westerwaardweg nog een 20-jarige automobilist uit Munnekezijl in de sloot. Dat gold tevens voor een 26-jarige automobilist uit Groningen die in Den Ham de sloot ingleed. Bij Gaarkeuken gleed een automobilist uit Surhuisterveen in het Van Starken

borghkanaal. Hij kon zichzelf redden en werd door buurtbewoners opgevangen.

In Nieuwe Pekela op de Zuidwendingerweg raakten de twee bestuurders gewond die met hun auto's op elkaar botsten. Zij , beiden inwoners van Oude Pekela (22 en 62 jr) zijn voor onderzoek naar het ziekenhuis overgebracht.
Op de Stadsweg bij Appingedam botste een 35-jarige inwoonster uit Garrelsweer met haar auto tegen een boom en moest voor onderzoek naar het ziekenhuis. Op de Europaweg vond een aanrijding plaats tussen drie personenauto's waarbij twee chauffeurs met nekklachten naar het ziekenhuis moesten.
Op de Beneluxweg in Groningen trapte een 49-jarige vrachtwagenchauffeur uit Bedum op de rem, nadat zijn zicht werd belemmerd door op de voorruit uiteenspattende sneeuwballen die door onbekende jeugd vanaf het fietsviaduct, het Windepad, werden gegooid. Tengevolge daarvan botste een 53-jarige automobiliste uit Swifterband met haar personenauto op de vrachtauto. De politie zoekt nog getuigen van dit ongeval.

Marum: automobilist wacht 7 uren op redding
Een 44-jarige automobilist uit Marum heeft dinsdagnacht 7 uren moeten wachten op zijn redding uit zijn personenauto die op de kop in de sloot lag naast de A7 bij Marum. De man is door politieagenten uit zijn benarde positie bevrijd en met onderkoelingsverschijnselen met spoed overgebracht naar het ziekenhuis. De automobilist raakte 's nachts omstreeks 1.15 uur in de middenberm, komende van de richting Drachten en corrigeerde te sterk waardoor de auto naa5r rechts vloog en in de sloot belandde. Alleen de bodem was nog zichtbaar, hetgeen verklaart waarom hij niet eerder is ontdekt. Tegen 8.00 uur kreeg de politie de melding, waarbij de agenten constateerden dat er nog iemand in de auto zat.

Delfzijl: jongens aangehouden voor vernieling
Een 19-jarige inwoner van Delfzijl en een 20-jarige inwoner van Wagenborgen zijn gisteravond aangehouden nadat ze op het Schuitendiep een autospiegel hadden vernield. Ze zijn voor verhoor meegenomen naar het politiebureau.

Informatie, afdeling voorlichting 050 5995010

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie