Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Fietsen in de rekken op Markt in Maastricht

Datum nieuwsfeit: 16-12-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Maastricht

113 Fietsen in de rekken op Markt

16 december 1999

Tussen de Grote Gracht en de Hoenderstraat mogen geen fietsen worden gestald buiten de fietsenrekken. Gebeurt dit wel dan worden de fietsen door de afdeling Stadsreiniging van de gemeente verwijderd.

Burgemeester en wethouders zijn tot dit besluit gekomen omdat er steeds meer hinder wordt ondervonden van in de weg staande en liggende fietsen door hulpdiensten, distributieverkeer, Stadsreiniging en voetgangers. Om voldoende stallingsruimte voor fietsen te creëren worden ter hoogte van het Binnenstadshuis 70 nieuwe fietsenrekken geplaatst. In januari worden ter hoogte van het busstation ook fietsenrekken geplaatst.

Fietsen die ondanks de waarschuwingsborden toch buiten de rekken staan worden verwijderd. Bij het Binnenstadshuis kan men vervolgens informeren of de fiets daadwerkelijk door Stadsreiniging is verwijderd. Als dit zo is dan kan de fiets tegen betaling van f 40,- terug worden gekregen via het Klantenmeldpunt aan de Willem Alexanderweg in Limmel. Het beleid op de Markt wordt strak gehanteerd. Het is daarom raadzaam dat als er een fiets in de rekken wordt geplaatst, die fiets met een slot aan het rek wordt vastgemaakt. Hierdoor kunnen derden, bij eventueel gebrek aan ruimte, de fiets niet uit de rekken verwijderen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie