Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Mr. Bovend'Eert benoemd tot hoogleraar Staatsrecht KUN

Datum nieuwsfeit: 16-12-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Katholieke Universiteit Nijmegen

Bron: Dienst Communicatie, tel. (024) 361 22 30 Aanmaakdatum: 16 december 1999

Dienst Communicatie

DIENSTEN EN VOORZIENINGEN Benoemingsbericht

Mr. P.P.T. Bovend'Eert benoemd tot hoogleraar 'Staatsrecht, in het bijzonder rechterlijke organisatie en rechtspleging' aan de Katholieke Universiteit Nijmegen

Met ingang van 1 oktober 1999 is mr. P.P.T. Bovend'Eert benoemd tot hoogleraar 'Staatsrecht, in het bijzonder rechterlijke organisatie en rechtspleging', aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de KUN. Het betreft een leerstoel op persoonlijke titel.

Paulus Petrus Theodorus Bovend'Eert (geboren in 1957 te Venlo) studeerde Nederlands recht aan de KUN. Hij promoveerde in 1988 op het proefschrift 'Regeerakkoorden en regeringsprograms'.

Sinds 1982 is Paul Bovend'Eert werkzaam bij de KUN, aanvankelijk als onderzoeker bij het Centrum voor Parlementaire Geschiedenis (1982-1988), vervolgens als universitair docent staatsrecht (1988-1989), en vanaf 1989 als hoofddocent staatsrecht.

Zijn onderzoek en onderwijs richt zich op het staatsrecht en het rechtsvergelijkend staatsrecht en met name op de modernisering van de rechterlijke organisatie en de constitutionele aspecten van deze veranderingen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie