Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Wethouder Utrecht reikt 100e monumentensubsidie uit

Datum nieuwsfeit: 17-12-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Utrecht

WETHOUDER ZWART REIKT 100e MONUMENTENSUBSIDIE UIT

Bureau Monumenten van de gemeente Utrecht heeft, ten behoeve van de restauratie van monumenten in de stad Utrecht, een jaarlijks subsidiebudget beschikbaar van NLG 3.500.000.

Jaarlijks worden circa 65 restauraties met dit bedrag ondersteund. Een monumentensubsidie is met name bedoeld ter dekking van de meerkosten die het gebruik van duurzame materialen met zich brengt. Op 17 december a.s. om 16.00 uur zal wethouder J. Zwart de 100e subsidie-beschikking van het jaar 1999 uitreiken aan de eigenaren van het rijksmonument Nieuwegracht 75.

Met de subsidieregeling wil de Gemeente Utrecht eigenaren stimuleren om ook zelf fors te investeren in de kwaliteit van hun monumenten en daardoor in de monumentale kwaliteiten van de stad Utrecht. Deze zogeheten multiplier (= verhouding tussen subsidiegulden en particuliere investering) bedroeg in 1998 5,1. Tegenover één subsidiegulden investeerde de eigenaar zelf dus ruim vijf gulden.

Nog nimmer werd door de Gemeente Utrecht een dergelijk aantal subsidiebeschikkingen verleend. Dit heeft ook tot gevolg, dat er in totaal NLG 5.500.000 aan subsidie is verleend. Ook de multiplier zal dit jaar tot ongekende hoogte stijgen, namelijk 6,2. Dit houdt in, dat in 1999 in totaal NLG 34 miljoen is geïnvesteerd in de monumentale kwaliteiten van de stad Utrecht via restauratie.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie