Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Tweede voortgangsrapportage Publiek Private Samenwerking

Datum nieuwsfeit: 17-12-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

RVD/DV

MINISTERRAAD: Tweede voortgangsrapportage publiek.............

Ministerie van Financiën
Persbericht Ministerraad
17 december 1999

TWEEDE VOORTGANGSRAPPORTAGE PUBLIEK PRIVATE SAMENWERKING

Het kabinet heeft de tweede voortgangsrapportage van het Kenniscentrum Publiek Private Samenwerking besproken. Deze rapportage geeft een overzicht van de voortgang rondom de bestaande projecten met publiek private samenwerking (PPS) en informatie over PPS-activiteiten in 2000. Op basis van nieuwe inzichten zijn alle PPS-projecten uit de selectie van de eerste rapportage opnieuw bezien en is de lijst aangepast. Het Kenniscentrum PPS zal in 2000, naast de verdere ontwikkeling van beleidsinstrumenten, vooral aandacht schenken aan projecten en zich richten op het bereiken van resultaten in de vorm van afspraken over de gezamenlijke planvorming, contracteringsstrategie of gunning.

Het afgelopen jaar zijn er belangrijke vorderingen in concrete projecten geboekt. De voortgang bij een aantal projecten is zodanig dat in 2000 aanbesteding van een PPS-constructie mogelijk is. Dit geldt onder andere voor de A59 Rosmalen-Geffen en de Metro Shuttle Kop van Zuid Rotterdam, maar ook in bijvoorbeeld de nieuwe Sleutelprojecten zijn vorderingen zichtbaar: in de projecten Rotterdam CS, Hoog Hage en Amsterdam Zuidas wordt onderhandeld over een intentieovereenkomst voor gezamenlijke planvorming van overheid en private partijen. Bij de start van het Kenniscentrum PPS op 1 januari 1999 was de aandacht met name gericht op het ontwikkelen van een beleidsinstrumentarium, zoals vergelijkingsinstrumenten, procesarchitectuur, financiële instrumenten, en concessiemodellen. Komend jaar worden de ervaringen met de PPS-projecten ingezet bij de verdere ontwikkeling van PPS in de praktijk, en nieuwe beleidsmatige ontwikkelingen worden gebruikt voor advisering in kansrijke projecten.

RVD, 17.12.1999

17 dec 99 17:17

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie