Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

KPMG boekt wereldwijd recordomzet

Datum nieuwsfeit: 17-12-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
KPMG

17-12-1999
KPMG boekt wereldwijd recordomzet

KPMG heeft dit jaar wereldwijd een recordomzet behaald van 12,2 miljard dollar, een stijging van 17% ten opzichte van 1998. Toen bedroeg de totale omzet 10,4 miljard dollar. Het boekjaar van de internationale organisatie sloot op 30 september jl. In de consulting steeg de omzet met 32% tot 3,5 miljard dollar. De omzet in belastingadvies steeg met 16,5% tot 2,3 miljard dollar en de omzet in assurance services met 9% tot 5,1 miljard dollar. Financial advisory services, waaronder advisering op het gebied van fusies en overnames en due diligence, boekte een omzetstijging van 39% tot 885 miljoen dollar. Alle regios boekten een forse groei in omzet. De Americas regio boekte een omzetstijging van 19% tot 5,7 miljard dollar, de Asia Pacific regio realiseerde een omzet van 1 miljard dollar, een stijging van 20% en Europa, het Midden Oosten en Afrika boekten een omzetstijging van 15% tot 5,5 miljard dollar.

B. van der Veer, bestuursvoorzitter van KPMG in Nederland, constateert dat in de cijfers de eerste resultaten zichtbaar zijn van het integratieproces dat dit jaar wereldwijd is ingezet. Van der Veer: "De internationale strategie van KPMG is erop gericht zo snel mogelijk te komen tot één mondiale geïntegreerde KPMG-organisatie teneinde een antwoord te hebben op de vele uitdagingen waarmee zowel bedrijven als KPMG de komende jaren geconfronteerd worden. Daarbij wordt de KPMG-praktijk aangestuurd door vier functies: assurance, consulting, tax en legal en financieel advies. Door de ontwikkeling van één gemeenschappelijke infrastructuur en gemeenschappelijke processen kunnen we onze resources optimaal benutten. Deze gemeenschappelijke infrastructuur betekent onder meer één wereldwijd intranet, KWorld, dat KPMG samen met Microsoft heeft ontwikkeld. KWorld stelt onze mensen in staat op eenvoudige wijze te communiceren, samen te werken en kennis te delen met collegas over de hele wereld".

Gezien het aantal nationale praktijken en verschillen in zowel cultuur als marktomstandigheden kan een wereldwijde integratie van nationale KPMG-praktijken niet in één beweging tot stand worden gebracht. Daarom worden eerst drie grote regios gevormd: de Americas, de Asia Pacific en de regio met Europa, het Midden Oosten en Afrika (EMA). Aangezien ook het aantal landen in de laatste regio groot is, zullen eerst de vier grootste landen integreren, Duitsland, Engeland, Frankrijk en Nederland. Van der Veer: "Deze landen hebben inmiddels aanzienlijke voortgang geboekt met het afstemmen van hun nationale situatie op de doelen die zijn gesteld. Dit proces zal naar verwachting in oktober 2000 zijn afgerond. Hierna zullen de andere praktijken toetreden".

Voor nadere informatie: Andy Bellm, telefoon (020) 656 7039

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie