Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Jan Campertprijzen 1999 uitgereikt

Datum nieuwsfeit: 17-12-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Den Haag

17 december 1999

Uitreiking Jan Campertprijzen 1999.

Op vrijdag 17 december a.s. reikt wethouder Louise Engering-Aarts, wethouder van Financiën en Cultuur, de Jan Campertprijzen voor 1999 uit. Jaarlijks stelt het bestuur van de in Den Haag gevestigde Jan Campert- stichting een aantal prijzen beschikbaar aan personen die op letterkundig gebied een bijzondere prestatie geleverd hebben.

Dit jaar worden de volgende prijzen toegekend. De Constantijn Huygens-prijs, 20.000,- wordt uitgereikt aan Willem Jan Otten voor zijn gehele letterkundige werk. De F. Bordewijk-prijs, 10.000,-, gaat naar Gijs IJlander voor zijn roman: Twee harten op een schotel. Eva Gerlach ontvangt de Nienke van Hichtum-prijs, 10.000,-, voor haar jeugdboek: Hee meneer Eland.
De G.H. 's-Gravesande-prijs, 10.000,-, gaat naar Gwy Mandelinck voor de organisatie van de Poëziezomers in Watou.

De jury bestond uit:
Harry Bekkering, Aukje Holtrop, Jos Joosten, Anton Korteweg (voorzitter), Janet Luis, Leonore van Prooijen, Helga Ruebsamen, Bart Vervaeck en Ad Zuiderent.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie