Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Bijna 4 miljoen voor gezondheidszorg Zeeland

Datum nieuwsfeit: 17-12-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Zeeland

Geld voor gezondheidszorg Zeeland

De zorg voor autisten in Zeeland krijgt een extra impuls omdat de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) op de valreep heeft besloten 3,9 miljoen voor een woon- werkvoorziening van 16 plaatsen voor autisten in Zeeland op te nemen in haar bouwbesluit 1999
- 2002. Emergis gaat deze voorziening realiseren in 2002.

Het zag er aanvankelijk naar uit dat deze voorziening buiten de boot zou vallen omdat de minister over onvoldoende budget beschikte. Het benodigde bedrag heeft de provincie zelf gevonden op de begroting van VWS door de aanvankelijke plannen voor een multifunctionele eenheid voor psychiatrische behandeling in het ziekenhuis in Goes te wijzigen in een multifunctionele afdeling (24 plaatsen) bij Emergis in Goes. Emergis krijgt hiervoor volgend jaar 4,5 milj. Deze oplossing valt bijna vier miljoen gulden goedkoper uit.

De minister van VWS honoreert met haar bouwbesluit voor ruim 21 miljoen gulden aan projecten in Zeeland. Verdere psychiatrische voorzieningen die overeenkomstig de wens van de provincie zijn gehonoreerd, zijn:

* Emergis: oprichting van een klinische crisisafdeling bij Reilof Verslavingszorg, 2,26 milj., te realiseren in 2001.
* Emergis in samenwerking met Stichting Agogische Zorg Zeeland): oprichting multifunctioneel centrum voor licht verstandelijk gehandicapte jongeren met psychische problemen, 3,36 milj., eind 2002 te realiseren.

* Ziekenhuis Zeeuwsch-Vlaanderen; oprichting multifunctionele eenheid (MFE) Terneuzen, 24 klinische, 16 deeltijd plaatsen en een polikliniek; 7,34 milj., waarvoor half volgende jaar de bouw kan beginnen.

Uitbreiding van de apotheek van Stichting Oosterschelde Ziekenhuizen voor een bedrag van 1,8 miljoen gulden en nieuwbouw voor het streeklaboratorium van dat ziekenhuis, kosten 5,7 milj., zijn niet in het bouwbesluit 1999-2002 opgenomen.

17 december 1999, F.H.M. Haverkort, tel. 0118-631392, nr. 85/99

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie