Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Reactie GroenLinks op kabinetsbesluit over Schiphol

Datum nieuwsfeit: 17-12-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
GroenLinks

Uitwerking milieu-en veiligheidsgrenzen wordt toetssteen voor kabinetsbesluit

GroenLinks is blij dat het kabinet nu ook inziet dat een luchthaven in zee geen realistische optie is. Maar als het gaat om de toekomst van de luchtvaart op Schiphol moeten de belangrijkste besluiten nog genomen worden. Alles zal afhangen van de manier waarop de nieuwe milieu- en veiligheidsgrenzen worden vastgesteld. Hierop is GroenLinks nog niet gerust, gezien de ervaringen in de afgelopen periode waarbij de groei van de luchtvaart voorop stond en overschrijding van milieugrenzen stelselmatig werd en wordt gedoogd.

We hopen dat het kabinet na studie zal besluiten tot een breuk met het verleden en nu echt komt met strikte en handhaafbare normen voor geluid, veiligheid en luchtverontreiniging. Deze grenzen moeten minimaal gelijk zijn aan de uitgangspunten die in de vigerende PKB staan. Dit betekent voor veiligheid en luchtvervuiling inclusief broeikasgassen, terug naar het vervuilingsniveau van 1990. Voor geluid moet er een aanzienlijke verbetering komen vergeleken met 1990. Alleen binnen deze grenzen mag de luchtvaart zich ontwikkelen.

Het kabinet moet nu echt kiezen voor een duurzame en selectieve ontwikkeling van de luchtvaart. Een definitief oordeel over het kabinetsbesluit valt pas te geven als de grenzen voor milieu en veiligheid ook echt zijn vastgesteld.

Paul Rosenmöller

Den Haag, vrijdag 17 december 1999

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie