Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

ICT automatisering neemt XIRIUS over

Datum nieuwsfeit: 17-12-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Persberichten

Rotterdam, 17 december 1999

ICT automatisering breidt telecomactiviteiten uit met overname XIRIUS

ICT Automatisering N.V. (ICT) heeft een intentieverklaring getekend voor de overname per 1 januari 2000 van 70% van de aandelen van Xirius Nederland B.V. Xirius is gespecialiseerd in het detacheren van technische specialisten met kennis van communicatie-infrastructuren. Deze overname past goed in de strategie van ICT om de telecomactiviteiten verder uit te breiden. De resterende 30% wordt per 1 januari 2002 overgenomen. De resultaten van Xirius zullen per 1 januari 2000 geheel in de boeken van ICT worden meegeconsolideerd. De acquisitie zal direct een positieve bijdrage leveren aan de winst per aandeel. ICT zal de overname van de aandelen Xirius volledig uit eigen middelen financieren.

Xirius is met haar kennis van communicatie-infrastructuren een uitstekende aanvulling op de diensten en klanten van ICT. Daarnaast past Xirius goed bij de cultuur van ICT vanwege de eisen die zij aan de vakkennis en de mentaliteit van haar medewerkers stelt. Xirius gaat onderdeel uitmaken van ICT Telecom. Naar verwachting zal de omzet van Xirius over 1999 circa NLG 11 miljoen bedragen. Het aantal personeelsleden bedraagt circa 45 in vaste dienst en circa 50 op basis van inhuur. ICT Telecom kent drie marktsegmenten. Ten eerste, de markt voor Equipment Suppliers waarin ICT zich richt op 'Software Based Services' voor telecomapparatuur. De tweede is de markt voor Network Operators waar ICT op basis van system integration, Network Based Solutions levert op het gebied van mobiele en vaste netwerk infrastructuren en platformen. De derde is de markt voor 'Service Providers', waarbinnen ICT actief is op het gebied van internet- en e-business.

Profiel Xirius Xirius Nederland B.V. is een hoogwaardig detacheringsbureau dat is gespecialiseerd in het detacheren van ervaren projectmanagers, consultants, telematica- en netwerkspecialisten die kennis hebben van communicatie-infrastructuren. Het aandachtsveld ligt vooral op het gebied van de LAN- en WANomgeving, alsmede data- en voicetechnieken. Tot de opdrachtgevers van Xirius behoren middelgrote tot grote opdrachtgevers waaronder telecommunicatiebedrijven, financiële instellingen, de industriële sector, overheidsinstellingen, nutsbedrijven en grote toeleveranciers. Dankzij de gedegen vakkennis en de mentaliteit van de medewerkers is Xirius een 'preferred supplier' geworden van een aantal grote bedrijven in Nederland. Xirius is 'Microsoft Certified Solution Provider' en 'Cisco Reseller'.

Profiel ICT ICT is werkzaam op het terrein van embedded software, telecommunicatie en administratieve automatisering. De activiteiten zijn onderverdeeld in ICT Embedded, ICT Telecom en ICT Office. ICT Embedded is marktleider op het gebied van embedded software, waar zij leverancier is van software gerelateerde diensten. ICT Telecom heeft als activiteit technische ontwikkeling die plaatsvindt op de markt voor telecommunicatie bij het totale ontwerp, de realisatie en het integratieproces. ICT Office richt zich op de dienstverlening rond de administratieve automatisering, gespecialiseerd in multi-tier, client server en front-office toepassingen. De projecten van ICT worden zowel in-house als op locatie van de opdrachtgever uitgevoerd. ICT opereert vanuit vier vestigingen in Rotterdam, Eindhoven, Deventer en Almere. Per ultimo juni 1999 heeft ICT 721 medewerkers in dienst. In het eerste halfjaar 1999 boekte ICT een nettowinst van NLG 10,5 miljoen op een netto-omzet van NLG 68,0 miljoen.

Voor nadere informatie: De heer A. Schot, directeur ICT Automatisering Telefoon: 010 242 26 00 .

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie