Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Grote rol voor entertainment Winter Efteling

Datum nieuwsfeit: 18-12-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

PERSBERICHT - 17 DECEMBER 1999

Grote rol voor entertainment Winter Efteling

Naast de 16 km sfeerverlichting, de overdekte ijsbaan van 1200 m2, de 300 kerstbomen en het Kinder Winter Wonderland, drukt het entertainment nadrukkelijk zijn stempel op een bezoekje aan de Winter Efteling.

Er rijdt dagelijks een arrenslee met een hofdame en lakei rond, die bezoekers uitnodigen een rondje mee te rijden. Verder speelt er een Pinguïn-orkest en een Sneeuwpoppen-orkest. De a cappella groep, 'de Winter Wonders', zingt kerst- en winterliederen op verzoek van het publiek en de bezoekers ontmoeten twee verdwaalde kerstdennen. Ook staat de bezoeker oog in oog met vele sprookjesfiguren. Langnek, de Wolf en de Zeven Geitjes, Pardoes en Vogel Rok zijn allen, speciaal voor de Winter Efteling, gehuld in winterse kleding. Aan het eind van elke dag blaast het Kaarsenorkest symbolisch de kaarsen uit.

Voorstellingen
Bezoekers kunnen ook diverse voorstellingen bijwonen. Zo wordt drie keer per dag de muzikale voorstelling 'De Koningin van de Nacht en de drie IJsprinsessen' opgevoerd. Het verhaal gaat over de drie ijsprinsesjes Polanis, Fatiglo en Feskimo. Hun vader is nooit meer teruggekomen van zijn verre reis naar Gletseria. Zijn toverkracht is daardoor overgegaan op de boosaardige Koningin van de Nacht. Als één van de prinsesjes de man van hun dromen vindt, dan verliest de Koningin van de Nacht haar toverkracht....

De sprookjesvoorstelling 'Het Meisje met de Zwavelstokjes' is vier maal per dag te zien in het Poppentheater op het Anton Pieck Plein. Het arme, kleine meisje met de zwavelstokjes doet haar uiterste best om al haar zwavelstokjes te verkopen, maar de mensen zijn hard en onverschillig. Radeloos en eenzaam gaat ze de nacht in, een nacht vol mooie dromen. Het Meisje met de Zwavelstokjes is een productie van Theater Turbulent naar het bekende sprookje van Andersen.

Bij de ingang van het Sprookjesbos wordt drie maal per dag de voorstelling 'Op Glad IJs' opgevoerd. Jan Klaassen en Katrijn zijn de hoofdrolspelers, maar Annette IJsselsteijn, de grote Diva van het gezelschap, blijkt het niet eens te zijn met de rolverdeling. Een voorstelling voor jong en oud met een brok nostalgie en ouderwets theaterplezier.

Openingstijden
De Winter Efteling is nog geopend op 18 en 19 december en van 24 december tot en met 9 januari, iedere dag van 11.00 tot 20.00 uur. Op 31 december is het park geopend van 11.00 tot 16.00 uur. De entree bedraagt f 30,--, kinderen tot en met 3 jaar mogen het park gratis bezoeken. Door de lage temperaturen zijn de attracties in het Ruigrijk en de Gondoletta, Piraña, Bobbaan en Stoomtrein gesloten.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie