Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Drenthe

Datum nieuwsfeit: 18-12-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politie Drenthe

Persberichten

van zaterdagmiddag 18 december 1999
15:29 zaterdag 18 december 1999

Bert Peters 0591 66 20 14 of 0653 23 80 59.

Meppel, verkeersongeval met letsel
Een 77-jarige automobilist uit Uffelte reed gistermiddag over de Parallelweg vanuit de richting van het station en zag niet dat een 79-jarige vrouw uit Meppel op het zebrapad de weg overstak. Hij reed haar aan waarbij zij op de motorkap van de auto terechtkwam en daarna op de weg viel. Zij werd met hoofdletsel naat het ziekenhuis vervoerd.

Meppel, ongeval met letsel
Gisteravond omstreeks 20.30 uur reed een 17-jarige knaap uit Havelte stapvoets met zijn snorfiets over de Ambachtsweg, naast hem liep een jongeman uit Dwingeloo (leeftijd onbekend) en daarnaast reed stapvoets een 21-jarige man uit Meppel met zijn auto. Deze drie liepen/reden stapvoets en waren met elkaar in gesprek. Een achteropkomende 20-jarige man uit Meppel reed zo hard met zijn auto dat hij niet voor dit drietal kon stoppen of er omheen kon rijden waarna hij hen van achteren aanreed. Beide auto's raakten zwaar beschadigd, de snorfiets werd totaal vernield en de voetganger werd gelanceerd waarna hij op een grasveld terechtkwam. Hij werd met vermoedelijk een enkelbreuk en inwendig letsel overgebracht naar het ziekenhuis. Getuigen verklaarden dat de 20-jarige automobilist even daarvoor samen met een andere automobilist een wedstrijdje had gereden waarbij hoge snelheden werden bereikt en men slippend de bocht door kwam. De bestuurder gaf dat later ook toe. De auto wordt nog technisch onderzocht

Stieltjeskanaal, automobiliste in de sloot
Reed gistermiddag omstreeks 16.00 uur en 34-jarigfe vrouw uit Klazienaveen met haar auto over het Stieltjeskanaal in de richting van Zandpol. Door nog onbekende oorzaak kwam zij in de berm en verloor de macht over het stuur. Nadat de auto een paar maal over de kop was geslagen kwam deze op de kop in een diepe sloot tot stilstand. De vrouw kon op eigen kracht de auto verlaten. Zij werd overgebracht naar het Scheperziekenhuis en moest in ieder geval één nachtje blijven. Letsel viel mee, niets gebroken. De auto raakte total loss.

Hoogeveen, ongewenst bezoek in kerk
Hoorde vannacht de koster in een kerk aan de Leeuweriklaan geluiden uit de kerk. De politie ontdekte na onderzoek twee mannen die er vandoor probeerden te gaan. Eén van hen kon ter plaatse worden aangehouden, een 14-jarige knaap uit Hoogeveen. De ander, een 20-jarige plaatsgenoot, werd later in de omgeving aangehouden. Hij was gewond aan zijn hand. Nadat deze was verbonden werd hij ingesloten. Beiden bekenden de inbraak. In de kerk hadden zij een rolluik opengebroken en snoep weggenomen. Ook werd een GSM weggenomen.

Hoogeveen, winkeldievegge op herhaling
Werd gistermiddag in een supermarkt aan de Griendtsveenweg een 33-jarige vrouw aangehouden voor diefstal van 4 pakken koffie. Raadpleging van het opsporingsregister wees uit dat de vrouw gesignaleerd stond voor een boete van f 300,- of 3 dagen hechtenis ivm een winkeldiefstal in 1998. Zij koos voor de drie dagen hechtenis.

Beilen, geschrokken vader en kinderen
Gisteravond omstreeks 20.30 uur, zat een 45-jarige man aan de Dingspelstraat samen met zijn kinderen tv te kijken toen een biljartbal door het raam werd gesmeten. Als een projectiel vloog de bal door de kamer waardoor de vader en zijn kinderen hevig schrokken. De dader(s) bleken gevlogen. Niet bekend waar de biljartbal vandaan kwam.

Diever, winkeldiefstal
Werd gistermiddag een 29-jarige man uit Geeuwenbrug aangehouden bij een winkeldiefstal aan de Peperstraat. In zijn rugtas had hij een kurkentrekker, een stamper en een haartrimmer verborgen en niet afgerekend. Na overleg met justitie kwam hij er met een boete van f 250,- vanaf.

Emmen, alcomobilist
Vannacht werden surveillerende agenten op de verbindingsweg Emmen-Klazienaveen ingehaald door een automobilist. Deze reed met hoge snelheid (geschatte snelheid 160 km/u). Op de kruising ter hoogte van Nieuw-Dordrecht sloeg hij af en reed de middengeleider aan de verkeerde zijde voorbij. Hierna lieten zij hem stoppen waarna men ontdekte dat de bestuurder gedronken had. Aan het bureau wees een test uit dat hij 490 ug/l in zijn bloed had (ongeveer 1,1 promille) De 20-jarige bestuurder uit Zwartemeer kreeg een proces-verbaal en een rijverbod.

Emmen, alcomobilist
Reed vanmorgen omstreeks 06.15 uur een 25-jarige man uit Hoogeveen over de Hondsrugweg. Hij reed in de richting van Bargeres over de 'verkeerde' rijbaan. Een test wees alcoholgebruik uit, 355 ug/l ofwel 0,8 promille. Proces-verbaal en rijverbod.

Emmen, lastige knaap
Werd vannacht omstreeks 04.00 uur een 17-jarige knaap aangehouden omdat hij weigerde te voldoen aan de vordering van de politie zich te verwijderen bij een discotheek aan de Hoofdstraat. Hij veroorzaakte daar moeilijkheden en mocht niet meer naar binnen. Een portier die hem de toegang weigerde kreeg van hem een klap in het gezicht.

Emmen, diefstal weed
Meldde de eigenaar van een coffeeshop aan de Kolhoopstraat dat uit zijn zaak een grote hoeveelheid weed was verdwenen alsmede de dagopbrengst. Er werden geen braaksporen aangetroffen. De eigenaar komt nog aangifte doen en dan zal ook de omvang van zijn schade bekend zijn.

Nieuw-Dordrecht/Barger-Compascuum
Werden gistermorgen in twee woningen huiszoekingen verricht ivm de vermoedelijke aanwezigheid hennepkwekerijen. Op de zolder van een woning aan de Smidshof in Nieuw-Dordrecht werd een compleet ingerichte kwekerij aangetroffen met daarin ruim 500 planten. Hij kreeg op illegale wijze elektriciteit. De planten en de complete inrichting werd in beslaggenomen. De 38-jarige eigenaar werd aangehouden. In een woning aan de W. Albertsvaart NZ werd eveneens een compleet ingerichte hennepkwekerij aangetroffen maar hier was onlangs geoogst. Alle apparatuur werd in beslaggenomen. De 39-jarige eigenaar werd aangehouden.

Assen, alcomobilist
Vannacht werden twee mannen aangetroffen die een auto aan het drukken waren op de parkeerplaats aan de Nobellaan. Onderzoek wees uit dat zij kort daarvoor een aanrijding hadden gehad op de rotonde (schade onbekend). De 30-jarige eigenaar bekende dat hij gereden had. Een test wees alcoholgebruik uit. 645 ug/l ofwel bijna 1,5 promille. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Vries, gestolen vrachtauto aangetroffen
Troffen vanmorgen agenten aan de Fledders een vrachtauto aan die op een grasveld tegen een boom stond. De boom was afgebroken. Onderzoek wees uit dat de vrachtauto 's-nachts was gestolen vanaf een bedrijventerrein aan de Zadelmakerstraat. Voordat de auto tegen de boom botste was hij eerst ruim 20 meter over het gazon gereden. Van de daders ontbreekt nog elk spoor.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie