Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vlaams Agalev tegen koppeling naturalisatie en inburgering

Datum nieuwsfeit: 19-12-1999
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
P E R S M E D E D E L I N G
Brussel, 19 december 1999.

Agalev verzet zich tegen koppeling naturalisatie en inburgering

Agalev is verbaasd en verbolgen over de uitspraak van VLD- voorzitter Karel De Gucht over een verplicht inburgeringscontract voor nieuwe Belgen. Agalev wijst erop dat in het regeerakkoord geen koppeling vermeld staat van het naturalisatiedossier en inburgeringscontract. Agalev blijft voorstander van een inburgeringstraject maar verzet zich tegen de manier waarop de VLD dit nu blijkbaar wil doen. Daarom wil Agalev in de eerste plaats dat er een aanbod geformuleerd wordt in samenspraak met organisaties van allochtonen om te vermijden dat bv. allochtonen zich vergeefs aanbieden voor taallessen bij diverse instanties.

Overigens vindt Agalev het vreemd dat de VLD spreekt in termen van sancties als blijkt dat met name op de arbeidsmarkt allochtonen nog steeds een achterstand hebben in opleiding en vorming zodat ze minder kans op werk hebben, zoals uit studies al meermaals gebleken is. Agalev zal zich blijven verzetten tegen een eenzijdige benadering van een inburgeringstraject waarbij integratie en verdraagzaamheid worden geruild voor repressie en "partijpolitieke" improvisatie.

Jos GEYSELS,
Politiek Secretaris

Jef TAVERNIER,
fractievoorzitter Kamer


Agalev Persdienst
Paskal Deboosere, persverantwoordelijke
Brialmontstraat 23, 1210 Brussel
tel (02)219 19 19 fax (02)223 10 90
gsm 0496 567 569
e-mail (pers@agalev.be)

Agalev via InterNet
e-mail persdienst: (pers@agalev.be)
agalev homepage : www.agalev.be/
persteksten : www.agalev.be/pers/

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie