Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Groter aanbod jongerenhuisvesting in Hilversum

Datum nieuwsfeit: 19-12-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Hilversum

Groter aanbod jongerenhuisvesting

Jongeren die op zoek zijn naar een sociale huurwoning in Hilversum, kunnen binnenkort kiezen uit een ruimer aanbod. Afgelopen dinsdag stemde het college van burgemeester en wethouders in met subsidie-aanvragen van woningstichting Dudok voor 41 appartementen voor jongerenhuisvesting.

Het merendeel daarvan (29) behelst de verbouw van woonruimte in voormalige panden van het omroepbedrijf (Boomberglaan 23 en 25 en `s Gravelandseweg 74). De overige twaalf appartementen worden gebouwd aan het Noordse Bosje.

Weliswaar werd de woonruimte in Boomberglaan 23 en 25 en `s Gravelandseweg 74 al verhuurd aan jongeren, maar dat waren uitsluitend medewerkers van de omroepen. Nu komen deze appartementen ook voor andere jonge woningzoekenden beschikbaar. Voortaan zullen deze appartementen als ze leeg komen via de gebruikelijke advertenties in De Woonbode worden aangeboden aan jongeren.

De thans door het college toegekende subsidie heeft als belangrijkste doel het bereikbaar houden van de huurprijs voor jonge starters op de wonmingmarkt.

Het besluit staat niet op zichzelf. In het beleidsplan 1998 - 2002 gaf het gemeentebestuur al te kennen de mogelijkheid van jongerenhuisvesting te willen vergroten. Met het oog daarop werd met de woningcorporaties afgesproken om 35 procent van de vrijkomende woningen toe te wijzen aan starters onder de 30 jaar.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie