Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Massachusetts in de winter een vakantie waard

Datum nieuwsfeit: 19-12-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

PERSBERICHT - 19 DECEMBER 1999

Massachusetts, een onontdekt
wondermooi land in de winter

Wintervakantie in Massachusetts? Dat is werkelijk totaal iets nieuws. En daarvoor zijn meerdere redenen te noemen, waarom het nu ook eens Massachusetts in de winter zou moeten zijn......

Sneeuw & ijs in overvloed

Allereerst al vanwege het weer. Massachusetts ligt aan de noordoostkust van Amerika in de regio Nieuw-Engeland, dat een vierseizoenenklimaat kent. Hier geniet je van heerlijke warme zomers, de overal bekende kleurenpracht van de herfst met een staalblauwe hemel en gezonde lucht. In de winter heerst er een echte felle vrieskou met gelukkig veel sneeuw. In het bijzonder zijn de romanstische Berkshire Hills in het uiterste westen van deze deelstaat ermee gezegend. Maar zelfs in de hoofdstad Boston, aan de Atlantische Oceaan gelegen, zijn sneeuw en ijs geen uitzondering.

Actieve winterpret

Wie zijn wintervakantie in Massachusetts wil doorbrengen, kan met allerlei vrijetijdsvermaak van het koude winterseizoen buiten de de vrije natuur genieten. Ook al ontbreekt hier het hooggebergte, een aantal skigebieden hebben pistes met gegarandeerd voldoende sneeuw voor beginners en gevorderden. Druk bezochte plaatsen zoals Brodie Mountain in de Berkshires hebben voor de skifans gezellige en rustiek-landelijke overnachtingsmogelijkheden. Het seizoen loopt altijd tot begin april. De hoogste berg is de Mount Greylock met een hoogte van 1164m. De berg is onderdeel van de zogeheten Appalachian Trials, die door Massachusetts loopt en ook voortreffelijke wandelroutes kent.

Behalve ski-afdalingen zijn er ook mogelijkheden voor langlauftochten, wandelingen door besneeuwde bossen en klootschieten op ijs op één van de vele dichtgevroren natuurmeren. En dat de natuur hier nog ongerept is bewijst de aanwezigheid van herten, reeën, bevers, nertsen, zwarte beren, lynxen, vossen en zelfs prairiehonden en elanden. Vissers zullen graag het gezelschap van andere ijsvissers opzoeken, die in de winterperiode zich in grote aantallen op de meren vermaken - een oude gewoonte, die net als andere gebruiken ook in Massachusetts tot op de dag van vandaag in ere wordt gehouden. Daartoe behoren ook arresleetochten door de winterse wereld.

Prenteboek-idylle in het wit

Op dezelfde nostalgische wijze maak je kennis met de kleine stadjes van Massachusetts. Er zijn vele idyllische plaatsjes, die met hun typische dorpspleinen, imposante villa's goed onderhouden houten huizen en authentieke country stores je onverwachts aan de goede oude tijden doen herinneren. En wanneer het dan ook nog heeft gesneeuwd en de hele wereld onder een witte deken ligt, ziet alles er echt uit als een sprookje.
Prachtvoorbeelden daarvan vind je overal - zoals in de plaatsjes Lenox, Stockbridge en Williamstown in de Berkshires, Cohasset in Plymouth County, Sandwich en Chatham op Cape Cod, Concord en Lexington in de buurt van Boston en Historic Deerfield in de Pioneer Valley.

Meer dan noemenswaard zijn ook de twee eilanden voor de kust van Massachusetts. Op het beroemde promi-eiland Martha's Vineyard Haven en Edgartown, de meest aantrekkelijke voorbeelden van een rustige, vredige en kleine stadsidylle made in Massachusetts. Op het kleinere en iets verder afgelegen zustereiland Nantucket is de hoofdplaats met dezelfde naam een echt juweeltje en meer dan zeker een bezoek waard. De voormalige in die tijd wereldbekende metropool voor de walvisvangst is bijzonder aantrekkelijk door de nauwe straatjes geplaveid met kinderkopjes, nostalgische lantaarns en leuke kleine winkeltjes met opvallende houten uithangborden boven de toegangsdeur. Hier kun je overal heel gezellig winkelen en zijn de gemoedelijke inns uitnodigend om er even binnen te gaan en je op te warmen.

Wonen als een kasteelheer

En het hotelwezen van Massachusetts kan zich laten zien. Het aanbod aan buitengewone overnachtingsmogelijkheden en restaurants is veelzijdig en gaat van charmante, privé bed & breakfast pensions, via vanouds gevestigde inns (bijv. The Red Lion Inn in Stockbridge, Concord Inn in Concord, Publick House in Sturbridge en Jared Coffin House op Nantucket) tot de allerchiqueste luxueuze herbergen in voormalige privé-kastelen gelegen in uitgestrekte parken (bijv. The Blantyre en The Wheatleigh in Lenox). Andere eersteklas huizen en veelbezochte gelegenheden vormen het gezicht van het moderne Massachusetts - maar in elk geval wel met behoud van de tradities. Voorbeelden hiervan zijn The Orchards in Williamstown/Berkshires, de Chatham Bars Inn op Cape Cod en the Wauwinet op Nantucket.

Al de genoemde overnachtingsvariëteiten bepalen voor een belangrijk deel de aantrekkelijkheid van Massachusetts. De meeste huizen zijn met antiek gemeubileerd en voorzien van zeldzame verzamelaarsvoorwerpen en vooral in de kersttijd met aandacht en liefde versierd. Open haarden voltooien de sfeervolle inrichting en verspreiden zo gezelligheid en een weldadige atmosfeer. Hier kan de dag na een fijne maaltijd op een bijzondere wijze bij het knisperende haardvuur worden beëindigd.

Meer zeebanket dan hamburgers

Fijnproevers zouden ervan staan te kijken, hoe goed de keuken van Massachusetts is - gebonden aan tradities (met Victoriaanse Apple Pie en Indian Pudding) en toch modern en innovatief. Zeekreeft is wel de bekendste specialiteit van Nieuw-Engeland en wordt overal versgevangen geserveerd tegen een aantrekkelijke prijs. De koks willen als vakman steeds weer nieuwe creaties van dit veelgevraagde schaaldier op tafel zetten. Zo worden er ook velerlei soorten mosselen (bijzonder bekend in de vorm van de Clam Chowder) en oesters aangeboden. Een veel gevraagd gerecht is surf 'n turf - kreeft in combinatie met biefstuk
-, typische toevoegingen bij allerlei gerechten zijn de in Massachusetts vervaardigde ahornsiroop en de inheemse cranberries.

Shopping, maar wel met overleg

Je kunt in Massachusetts ook heel voordelig winkelen. Bijzonder groot is natuurlijk de keuze in de metropool Boston. Chique designboetieks en galerieën vind je als bezoeker op de bekende Newbury Street, antiek is er te vinden in de Charles Street, warenhuizen en outlet stores zijn er in de buurt van Downtown Crossing, kleinere zaken en boetieks aan de Quincy Market. Behalve in Boston is het de moeite waard naar één van de shoppingcentra te gaan, waarin je in zogeheten outlets design- en merklabels tegen erg gunstige prijzen kunt kopen. En kleding tot 200 dollar is zelfs belastingvrij. Aan te bevelen outlet malls zijn er bijvoorbeeld in Lee/Berkshires, Worcester/Worcester County en Wrentham/Plymouth County.

Een overvloed aan antiek vindt de bezoeker ook nog in Essex/North of Boston, Sheffield/Berkhires alsook langs de pittoreske Route 6A, de oude King's Highway op Cape Cod.
Veelgekochte souveniers van Massachusetts zijn culinaire delicatessen als ahornsiroop, allerlei cranberry-producten (zoals sap, gedroogd fruit, azijn, wijn en geurkaarsen). Maar ook aantrekkelijk zijn de ongewone lightship baskets - kleine strakgevlochten handtasjes - een bijzondere vorm van handnijverheid op het eiland Nantucket.

Waarop nog wachten ?

Op wintervakantie in Massachusetts kom je vanuit Amsterdam of Brussel gemakkelijk binnen een vlucht van zeven uur. KLM/Northwest en Sabena vliegen nonstop naar Boston. Ook andere vliegtuigmaatschappijen hebben Boston als eindbestemming met één keer overstappen. Reizigers met bestemming Berkshire Hills kunnen net zo goed naar New York vliegen. Die vluchten zijn vaak goedkoper en van daaruit zijn het ook maar 2 à
3 uur rijden met een huurauto. En die heb je sowieso zeker nodig, wanneer je door Massachusetts wilt reizen.

Nadere informatie : www.massvacation.com of per E-mail: (vacationinfo@state.ma.us) , tel. 001-617 973 8500 Massachusetts Tourism.


* * *

M a s s a c h u s e t t s - press office :

Adam & Partner , Gerrie Willemsen
Bakkerskampstraat 16 NL-7084 AH Breedenbroek
Tel. 0315-655576, fax 0315-655577
E-mail: (gwillemsen@aol.com)
e-mail: cadam@adam-partner.de
Beeldmateriaal op aanvraag!

M A S S A C H U S E T T S - TOERISME


10 Park Plaza, Suite 4510
Boston, MA 02116
Tel. 001-617.973.8500, fax 001-617.973.8555
E-mail : (vacationinfo@state.ma.us)
Internet: www.massvacation.com

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie