Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Openingsfeest clipperwerf Stad Amsterdam

Datum nieuwsfeit: 20-12-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

10 december 1998

Openingsfeest clipperwerf Stad Amsterdam!

Nederlands Scheepvaartmuseum Amsterdam

Op 20 december 1998, van 15.00 tot 18.00 uur, vindt de feestelijke opening plaats van de clipperwerf Stad Amsterdam. Op deze werf wordt de clipper Stad Amsterdam afgebouwd. De toegang tot het Scheepvaartmuseum is deze bijzondere middag geheel gratis. In en om het museum is een gezellige 'nautische markt' ingericht met optredens van zeemanskoren, een verhalenverteller en een sneltekenaar. Een gigantisch schipvormig luchtkussen wacht op jonge bezoekers. Aan hongerigen en dorstigen worden consumpties als raasdonders met spek, warme chocolademelk en oliebollen tegen nostalgische prijzen verstrekt. Om 16.00 uur zal de heer Frits Goldschmeding (oprichter Randstad) het schip spectaculair onthullen met een omlijsting van Bengaals vuurwerk, glitterkanonnen en 2000 ballonnen De driemastbark Europa brengt hierna in het Oosterdok een saluut aan de clipper Stad Amsterdam. Vanuit Amsterdam-Noord (pontsteiger Meeuwenlaan) vertrekt vanaf 14.30 uur iedere 20 minuten een gratis pont naar het Scheepvaartmuseum.

Clipper Stad Amsterdam

Vanaf 20 december 1998 krijgt de kleine vloot museumschepen rond het Nederlands Scheepvaartmuseum Amsterdam er een bijzondere attractie bij. De drijvende clipperwerf naast het Scheepvaartmuseum gaat op volle toeren draaien. Nieuwsgierige museumbezoekers kunnen dan zelf zien hoe vaklieden de clipper Stad Amsterdam afbouwen. Het gracieuze driemast volschip met een lengte van 78 meter is een werkervaringsproject van de Gemeente Amsterdam en de Randstad Groep. Tijdens Sail 2000 zal de clipper prominent figureren bij de Parade of Sail. Daarna gaat de Stad Amsterdam de wereldzeeën bezeilen als enige Europese varende clipper.

De clipper Stad Amsterdam is een aangepaste reconstructie van de oorspronkelijke clipper Amsterdam uit 1854. Het stalen casco, gebouwd op de werf Nista in Amsterdam-Noord wordt in de nacht van 17/18 december versleept naar de clipperwerf bij het Scheepvaartmuseum. Als werkervaringsproject biedt de clipper bijna twee jaar een plek aan 150 medewerkers. Daarna wordt het schip ingezet voor promotiedoeleinden waarbij werkervaring ook een belangrijke rol blijft spelen. De kop van het Java-eiland wordt de vaste ligplaats van de clipper Stad Amsterdam.

Verdere informatie

Voor informatie/foto's/interviews:

Nederlands Scheepvaartmuseum Amsterdam

Renée Jongejan (marketing & pr).

Tel: (020) 52 32 331.

Nederlands Scheepvaartmuseum Amsterdam, Kattenburgerplein 1, 1018 KK Amsterdam.

Bereikbaar met bus 22 of 32 vanaf Centraal Station (5 minuten).

Openingstijden: di. t/m zo. 10.00 tot 17.00 uur. Tijdens alle schoolvakanties ook op maandag geopend.

Internet: www.generali.nl/scheepvaartmuseum

De entreeprijs voor het Scheepvaartmuseum biedt tevens toegang tot de clipperwerf Stad Amsterdam.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie