Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht De Leijgraaf

Datum nieuwsfeit: 20-12-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Maandag 20 December

TWEE GEWONDEN BIJ AANRIJDING

Zondagmiddag zijn bij een aanrijding op de Rondweg in Uden twee gewonden gevallen. De aanrijding ontstond toen een 29-jarige automobilist uit Uden vanaf de Bitswijk door rood licht de kruising met de Rondweg opreed. Daar botste de man op de auto van een 22-jarige man uit Den Dungen die net wilde optrekken voor groen licht. De auto van de Dungenaar werd door de botsing tegen de auto van een 19-jarige jongen uit Wijbosch gedrukt, die naast hem reed. De Udenaar kwam door de botsing op de Nistelrodeseweg terecht. De man werd met lichte verwondingen overgebracht naar het Josephziekenhuis in Veghel, evenals de man uit Den Dungen. De Wijbosscher kwam met de schrik vrij. In verband met de grote verkeersdrukte als gevolg van de open winkelzondag in Uden heeft de politie geruime tijd het verkeer handmatig geregeld.

AUTOMOBILIST MET WAPENSTOK

De politie heeft zondagavond op de Eikenwal een 27-jarige man uit Uden aangehouden. De Udenaar was even tevoren door agenten opgemerkt omdat hij zonder licht reed. Toen de man de politie zag ging hij er vandoor. Even later kon de man alsnog worden aangesproken over zijn rijgedrag. Toen zagen de agenten in de auto van de man een wapenstok liggen. Daarop werd hij aangehouden. De wapenstok is in beslaggenomen en de man kreeg proces-verbaal.

TEVEEL ALCOHOL

Zondagavond is op de Jan Oliemeulenstraat in Schaijk een 59-jarige inwoner van die plaats aangehouden omdat hij onder invloed reed. De man had even tevoren op de Jan Oliemeulenstraat een geparkeerde auto aangereden. Ter plekke was het wegdek glad als gevolg van opvriezen en lichte sneeuwlaag. De Schaijkenaar kreeg een rijverbod van negen uur en een proces-verbaal, zijn rijbewijs is ingevorderd.

MAN OVERLEDEN BIJ AANRIJDING

Vanmorgen is op de Erpseweg in Boekel een 45-jarige man uit Landhorst overleden aan de gevolgen van een aanrijding. Rond 08.00 uur reed het slachtoffer op de fiets richting Erp toen hij werd ingehaald door een vrachtwagen met aanhanger bestuurd door een 36-jarige chauffeur uit Wanssum. Door nog onduidelijke oorzaak kwam de fietser tijdens de inhaalmanoeuvre ten val. Daarbij kwam hij onder de wielen van de aanhangwagen terecht en was op slag dood.

AANGIFTE VAN MISHANDELING

Een geestelijk gehandicapte man is zondagmorgen op de van Duerenlaan in Uden ernstig mishandeld. De fietsende man, een 35-jarige inwoner van Uden, passeerde een geparkeerde auto. Tijden het passeren sloeg een onbekende man, die naast het voertuig stond, het slachtoffer tegen de schouder. Daarbij schold hij de Udenaar ook uit. Deze fietste snel door doch de onbekende startte zijn auto en reed vervolgens over het fietspad tegen de achterkant van de fiets. De Udenaar kon nog net op tijd van zijn vallende fiets afspringen. Hij is daarop met zijn fiets het park aan de Germenzeel ingevlucht. De politie is op zoek naar de onbekende man, die volgens het slachtoffer ongeveer 30 jaar oud is en in een zarte Volkswagen Golf rijdt. Deze zwarte Golf heeft op het fietspad van de Van Duerenlaan nabij de Germenzeel enige tijd stilgestaan en daarna nabij de Mellesingel.

DOORRIJDER GEZOCHT

In de nacht van zaterdag op zondag is een onbekende automobilist op de Markt in Uden tegen de auto van een inwoner van Uden gereden. De motorkap en het dak van de auto van deze laatste lagen rond 03.00 uur vol met glassplinters. Na onderzoek bleek dat het glas afkomstig bleek te zijn van een achterruit van een andere auto. Dit voertuig is vermoedelijk achteruit tegen een boom gereden waardoor de ruit eruit vloog en op de motorkap van de andere auto terecht kwam.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie