Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vragen GroenLinks over onjuiste informatie Betuweroute

Datum nieuwsfeit: 20-12-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
GroenLinks

Vragen over onjuiste informatie Betuweroute

Hugo van der Steenhoven heeft de volgende vragen gesteld aan de minister van Verkeer en Waterstaat over informatie met betrekking tot de Betuweroute.

Heeft u kennisgenomen van het honoreren door de Raad van State van het verzoek om herziening van de PKB en het tracébesluit Betuweroute, gedaan door de Stichting Duurzame mobiliteit, op 16 december 1999?

Hoe beschouwt u de feitelijke erkenning door de Raad van State dat de minister van Verkeer en Waterstaat essentiële informatie veel rooskleuriger voorstelde en onwelgevallige informatie ten tijde van de besluitvorming achterhield?

Erkent u dat binnen uw ministerie ten tijde van de besluitvorming reeds bekend was dat delen van de informatie waarop de besluitvorming stoelde met betrekking tot aanlegkosten, capaciteit binnenvaart, capaciteit spoornet en milieubelasting onjuist waren?

Hoe schat u het risico in dat de besluitvorming van het project Betuweroute door de Raad van State vernietigd kan worden?

Bent u bereid de verdere aanbesteding van het project Betuweroute vanaf Kijfhoek stop te zetten totdat er duidelijkheid is over de uitspraak van de Raad van State?

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie