Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nozema bezwaar tegen bouw windmolens binnen straal van 3 km

Datum nieuwsfeit: 20-12-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

20-12-1999

Nozema maakt bezwaar tegen bouw windmolens binnen 3 km straal

Nozema verzorgt al sinds 1980 de uitzendingen van radioprogrammas via het Middengolfzendstation in Zeewolde. Nu heeft de gemeente Zeewolde plannen om vergunningen uit te geven voor de bouw van zeer hoge windmolens en heeft zij een milieuvergunning verleend binnen een straal van 3 kilometer van het zendstation. Zulke hoge windmolens zo nabij een grote MG-zender is een unieke situatie. Nozema heeft van aanvang af bezwaar gemaakt tegen deze hoge windmolens op drie gronden: * ten eerste beïnvloeden de windmolens het uitzenddiagram van de zenders

* ten tweede kunnen de uitzendingen de elektronica in de windmolens nadelig beïnvloeden

* als laatste is er een risico van gevaar door inductiestromen die zich op grote hoogte in de windmolens voor kunnen doen.

Deze feiten zijn uit het onderzoek gekomen dat Deutsche Telecom heeft uitgevoerd in opdracht van Nozema. De onderzoeksresultaten zijn aan de gemeente Zeewolde gepresenteerd en diverse malen toegelicht.

Op 16 december diende hierover een zaak voor de Raad van State. Hier heeft Nozema haar standpunt nog eens toegelicht en gewezen op de gevaren van het bouwen van windmolens in de directe omgeving van het zendstation.

terug naar overzicht

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie