Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Provincie Z-H: Heerjansdam sterkst gericht op Zwijndrecht

Datum nieuwsfeit: 20-12-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Zuid-Holland

20-12-1999

Heerjansdam sterkst gericht op Zwijndrecht


De gemeente Heerjansdam is het sterkst gericht op de buurgemeente Zwijndrecht, maar houdt daarbij een open oog voor wat de andere buurgemeenten kunnen betekenen. Dat is de conclusie van een onderzoek naar de maatschappelijke en bestuurlijke oriëntatie van Heerjansdam dat de provincie Zuid-Holland heeft laten uitvoeren door B&A Groep. Daarbij is gekeken naar de oriëntatie op de buurgemeenten Barendrecht, Zwijndrecht, Ridderkerk en Hendrik-Ido-Ambacht.

Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland vinden gemeentelijke herindeling van Heerjansdam noodzakelijk. Het onderzoek past in de herindelingsprocedure waarmee de provincie in september jl. is begonnen. In overleg tussen de gemeente en de provincie is toen afgesproken dat beide vanuit hun eigen verantwoordelijk een onderzoek zouden laten verrichten, Zuid-Holland naar de oriëntatie van Heerjansdam en Heerjansdam naar de sterke en zwakke punten van de gemeente. De onderzoeken zijn nu klaar.

Over de resultaten van beide onderzoeken zal eind februari 2000 overleg worden gevoerd tussen de provincie Zuid-Holland en de gemeente Heerjansdam. Vervolgens zal ook met de burgemeenten worden gesproken.

Het schema van de herindelingsprocedure geeft aan dat Gedeputeerde Staten vóór eind april 2000 een herindelingsplan zullen opstellen. Over dit plan kan vervolgens eenieder zijn oordeel geven.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie