Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten provincie Groningen

Datum nieuwsfeit: 20-12-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politiebericht

Korps: Groningen, plaats: Diverse 20-12-99

Persberichten provincie Groningen/
Maandag 20 december 1999

Dagelijkse persberichten districten Noord, West, Midden en Oost

Ongevallen door gladheid
Zondag zowel overdag als in de avond vonden er weer tal van verkeersongevallen plaats in de provincie. De politie heeft in ieder 24 meldingen verwerkt van glijpartijen waarbij de verkeersdeelnemers van de weg raakten door de gladheid. Voornamelijk ging het om landelijke gebieden waar hier en daar de wegen gedeeltelijk besneeuwd waren. In ter Apel botste een 67-jarige inwoner van Sellingen tegen een boom, waardoor hij gewond raakte door rondvliegend glas. Hij is ter behandeling overgebracht naar het ziekenhuis. Een automobilist uit Boerakker (lft niet bekend) moest gisteravond tot twee keer toe ervaren hoe glad de weg was. Omstreeks 22.00 uur gleed hij met zijn personenauto in een sloot aan de Ipo Haaimaweg bij Kornhorn. Enkele uren later was dat het geval bij Midwolde toen hem op de Pasop met een geleende auto hetzelfde overkwam. De andere ongevallen gebeurden in Stadskanaal (2), Musselkanaal, Beerta (2), Nieuweschans, Veendam (3), Ten Post, Delfzijl, Appingedam (2), Grijpskerk, Usquert, Mensingeweer, W

ehe den Hoorn

(2), Adorp, Winsum en Pieterburen. In de stad Groningen vonden slechts een paar ongevallen plaats door de gladheid.
Snelheidscontrole
In Loppersum is zaterdag op de Wijmersweg een snelheidscontrole gehouden. Van de 327 gecontroleerde voertuigen reden er 64 te hard. De hoogst genoteerde reed 80 km/u waar maximaal 50 was toegestaan.

Delfzijl: alcomobilist
Een 30-jarige inwoner van Delfzijl werd vannacht op de Kustweg in zijn woonplaats betrapt bij het rijden onder invloed. Hij bleek 1,9 promille alcohol zin zijn bloed te hebben. Zijn rijbewijs is ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op.

Informatie, afdeling voorlichting, 050 5995010

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie