Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Millenniuminformatie gemeente Rijswijk

Datum nieuwsfeit: 20-12-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Rijswijk

Millenniuminformatie Rijswijk

Rijswijk, 20 december 1999

De gemeente Rijswijk heeft de afgelopen maanden een aantal tests uitgevoerd en diverse noodplannen opgesteld om de dienstverlening aan u gewoon te laten doorgaan, als de automatisering het tijdelijk zou laten afweten tijdens de millenniumwisseling.
U moet ook in januari 2000 gewoon voor bijvoorbeeld een uitkering, aangifte van huwelijk en geboorte terechtkunnen bij de gemeente. De computertests in Rijswijk zijn naar wens verlopen, er deden zich geen noemenswaardige problemen voor.
Vorige week is in heel Rijswijk de regionale millenniumkrant in de bus gevallen. Hierin staat alle informatie afgedrukt over de millenniumwisseling in de regio Haaglanden. Mocht u de krant niet hebben ontvangen, dan kunt u een exemplaar bij de sectie communicatie in het gemeentehuis afhalen. U kunt ook via de millenniumtelefoonlijn een exemplaar laten toesturen, het nummer is 070 3959660. In deze gemeentelijke publicatie zetten wij de belangrijkste zaken rond de millenniumwisseling nog even op een rij.

In geval van nood
Mochten zich problemen voordoen tijdens de millenniumwisseling, blijft u dan vooral kalm. De gemeenten, politie, brandweer en GGD in Haaglanden hebben zich op noodsituaties voorbereid. Zo is in Rijswijk een gemeentelijk crisisteam onder voorzitterschap van de burgemeester paraat om direct bij mogelijke calamiteiten handeld op te kunnen treden.
Als het alarmnummer 1-1-2 overbelast is of om een andere reden uitvalt, kunt u calamiteiten melden bij het Steunpunt voor Openbare Orde, Veiligheid en Zorg in Rijswijk. Dit steunpunt is ondergebracht in de brandweerkazerne aan de Jacob van Offwegenlaan 55 (telefoon 070
3959877). Bij dit steunpunt is vanaf 22.00 uur op oudejaarsavond een hulpverleningsteam van politie en brandweer aanwezig. Ook kan snel voor geneeskundige hulp worden gezorgd.
Het steunpunt blijft onder alle omstandigheden functioneren, ook als de stoom uitvalt en/of de normale telefoonlijnen niet meer werken. Het steunpunt is namelijk voorzien van een noodstroomaggregaat en via het Nationale Noodnet kan contact worden gelegd met de gezamenlijke meldkamers van politie, brandweer en GGD. Ook een ambulance is aan het steunpunt toegevoegd.
In het politiebureau aan de Sir Winston Churchilllaan 271 (telefoon 070 3075411) is een zogenaamd meldpunt ingericht. Hier kunt u ook terecht met hulpvragen. In tegenstelling tot het steunpunt is hier geen uitgebreid hulpverleningsteam aanwezig. Wel kan hier contact worden gelegd met hulpverlenende instanties.

Voor de Rijswijkers op Ypenburg is het posthuis van de politie bij het winkelcentrum aan de Laan van Hoornwijck tijdens de millenniumwisseling geopend. Er zijn politiemensen aanwezig om in geval van nood hulp te kunnen verlenen en andere hulpverleners te kunnen oproepen. Het telefoonnummer van het posthuis is: 070 4140003.

In geval van nood kunt u terecht bij:

Steunpunt voor Openbare Orde, Veiligheid en Zorg Brandweerkazerne, Jacob van Offwegenlaan 55, Rijswijk (tel.
3959877)

Meldpunt
Politiebureau, Sir Winston Churchilllaan 271, Rijswijk (tel.
3075411)

Op de volgende locatie zijn politiemensen aanwezig om in geval van nood hulp te kunnen verlenen en andere hulpverleners te kunnen inroepen.
Posthuis van politie, Laan van Hoornwijck (bij winkelcentum), Rijswijk-Ypenburg (tel. 4140003)

Zoals u uit het voorgaande hebt kunnen lezen staan de hulpverleningsdiensten paraat. Zij zullen al hun aandacht richten op mogelijke millenniumproblemen en eventuele ordeverstoringen rond de jaarwisseling. Aangezien iedere gemeente voor de zelfde opgave staat, kan vrijwel geen assistentie vanuit andere gemeenten worden ingeroepen. Dit betekent dat de hulpdiensten prioriteiten dienen te stellen en niet voor ieder wissewasje kunnen uitrukken.

Radio West
Calamiteiten zijn nooit geheel uit te sluiten. In noodgevallen vervult Radio West de functie van rampenzender. Mocht de stroom thuis uitvallen, dan kunt u Radio West ontvangen op een radio op batterijen of via de autoradio. Radio West blijft ondanks een stroomstoring toch uitzenden aangezien de studio is voorzien van een noodaggregaat. Via Radio West op 88.4 FM, kunt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen in uw regio. Indien zich in Rijswijk een noodsituatie zou voordoen, dan zal de gemeente via Radio West waarschuwingen en andere belangrijke boodschappen aan het publiek doorgeven. Het is handig om voor noodgevallen een batterijradio en een zaklantaarn achter de hand te houden.

Heeft u vragen of wilt u meer informatie over de millenniumwisseling in Rijswijk, neem dan contact op met de sectie communicatie van de gemeente, iedere werkdag geopend van 8.30 tot 14.00 uur en telefonisch bereikbaar onder nummer 070 3959863.Afdeling Bestuursondersteuning en Communicatie. © 1997 Gemeente Rijswijk. Alle rechten voorbehouden.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie