Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Minister Netelenbos van Verkeer en Waterstaat test Audi duo

Datum nieuwsfeit: 20-12-1999
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Minister van Verkeer en Waterstaat test Audi duo

"Parallel hybride is een stap in de goede richting"

www.audiduo.net Minister T. (Tineke) Netelenbos van Verkeer en Waterstaat heeft zelf kunnen ervaren wat het is om met een parallel hybride auto op de Nederlandse wegen te rijden. "Dit is de eerste keer dat ik in een dergelijke auto heb gereden. Ik vind dit een prima alternatief voor het gemiddelde woon/werkverkeer én goed voor het milieu. Maar reizen per trein is natuurlijk nog beter", meent de bewindsvrouwe.

Minister Netelenbos juicht alle mobiliteitsinitiatieven toe die leiden tot emissievermindering. "Het zoeken naar nieuwe energiedragers is uiteraard op lange termijn belangrijk. De parallel hybride is wat dat betreft een stap in de goede richting. Bovendien is dit een goede stadswagen. Want met de elektrische aandrijving is de Audi duo stil en - belangrijker – schoon."

De Audi duo maakt onderdeel uit van een uitgebreid praktijkexperiment dat in Nederland plaatsvindt. Dit experiment wordt voor een deel gefinancierd via het ministerie van VROM door Novem en deels door de importeur van Audi, Pon’s Automobielhandel in Leusden. TNO Wegtransportmiddelen zal als partner gedurende het project metingen verrichten om ritpatronen en emissiegegevens vast te stellen om te kunnen aantonen of het parallel hybridesysteem CO2-armer rijdt dan conventionele auto’s. ECN Beleidsstudies tenslotte zal de ervaringen van de testrijders verzamelen en analyseren. Uiteindelijk zullen de gezamenlijke resultaten, die medio 2000 zijn te verwachten, antwoord moeten geven op de vraag of de parallel hybride marktkansen en gebruiksmogelijkheden heeft.

Meer informatie over het project is te vinden op www.audiduo.net.

20 december 1999
Edith Butterman
Mercire BV
Mercire Marketing en Communicatie
T +31(0)30 232 60 44
F +31(0)30 233 38 26
E e.butterman@mercire.com I www.mercire.com

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie