Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Z-Holland: Onderwijs en arbeidsmarkt dichter bij elkaar

Datum nieuwsfeit: 21-12-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Zuid-Holland

21-12-1999

Provincie ondersteunt project van Hollandse Werkgevers Vereniging Onderwijs en arbeidsmarkt dichter bij elkaar brengen


De provincie Zuid-Holland besteedt in haar werkprogramma veel aandacht aan sociaal beleid en aan een integrale aanpak van jeugdbeleid, onderwijs en arbeidsmarkt. In samenwerking met de provincie Noord-Holland en de Hollandse Werkgevers Vereniging wordt er een project gestart om het onderwijs en het bedrijfsleven dichter bij elkaar te brengen. De provincie wil dit verwezenlijken door het oprichten van regionale ontmoetingsnetwerken van werkgevers en personen uit het onderwijsveld.

Op de arbeidsmarkt bestaan tekorten aan MBO, HBO- en WO- gekwalificeerden. Opleidingen sluiten slecht aan op de behoeften van het bedrijfsleven. Er is bovendien sprake van een grote schooluitval in het beroepsonderwijs. Uit een onderzoek blijkt dat de slechte aansluiting onderwijs-arbeid voor 75% van de ondernemingen een probleem is. Daardoor wordt de economische groei bedreigd. Ook onderwijsinstellingen hebben belang bij een dialoog met werkgevers en overheid. Op deze manier krijgen ze een beter inzicht in de wensen van het regionaal bedrijfsleven. Bovendien zijn de onderwijsinstellingen dan beter in staat leerlingen te informeren over de mogelijkheden van werk in de regio.

De provincies willen concrete projecten die effect hebben op de langere termijn en de problematiek inzichtelijk maken. Bij de provincies spelen zaken als: de aansluiting VMBO-MBO, de betekenis van de arbeidsmarkt voor het sociale beleid, schooluitval, tekortschietende kwalificaties van leerlingen, gebrek aan stageplaatsen en de reïntegratie van werklozen.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie