Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Drenthe

Datum nieuwsfeit: 21-12-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politie Drenthe

Persberichten

Persberichten van dinsdagmiddag
15:43 dinsdag 21 december 1999

Bert Visser
0651 - 611629


*
PEIZE

De brandweer van de gemeente Groningen heeft dinsdagmorgen een paard uit de sloot getakeld. Het paard werd in zijn benarde positie aangetroffen door een passant die de politie belde. Toen pogingen om het paard te halsteren mislukten is de hulp van de brandweer ingeroepen.
Hoe het paard te water is geraakt is niet bekend. De Brabantse eigenaar is in kennis gesteld.


*
ERM

De politie van de wijkeenheid Coevorden stond er bijna met de neus bovenop toen ze de 54 jarige bestuurder van een personenauto uit Emmen met zijn auto van het talud van de RW 34 bij Erm zagen tuimelen. De auto kwam op het dak in de sloot tot stilstand. De bestuurder die door de politie uit zijn auto is geholpen kwam er vanaf met slechts een sneetje boven het oog. Een ambulance die, je kunt nooit weten, toch maar was gebeld mocht zonder patiënt weer naar zijn uitvalspositie terugkeren. De ongelukkige bestuurder verklaarde, dat hij te dicht op een voor hem rijdende auto had gereden. Toen die afremde moest de Emmenaar zo hard remmen dat hij begon te slingeren en de macht over het stuur verloor.
Van de verlichtingscontrole, die de politie hield op de Oude Rijksweg in Erm kwam vervolgens weinig meer terecht.


*
HOOGEVEEN / ASSEN

Twee inwoners van Hoogeveen en Assen hebben in hun woonplaatsen aangifte gedaan van de diefstal van kleding uit de garderobe van horecabedrijven. Een 47 jarige vrouw uit Hoogeveen raakte zaterdagavond bij een bar in de Hoofdstraat een leren jas twv 695 gulden kwijt en een 19 jarige vrouw uit Assen moest zaterdagavond zonder haar bruine leren jas naar huis na een bezoek aan een bar aan de Brinkstraat.


*
ASSEN

De politie van Assen heeft het onderzoek afgerond in een drugszaak waarvoor half december twee verdachten zijn aangehouden. Het gaat om een 23 jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats en een 38 jarige Assenaar.
De 23 jarige man was veel bij een vriendin in Assen. Vanuit haar woning handelde hij in cocaïne De politie verdenkt de man ervan dat hij samen met de Assenaar vanaf het voorjaar een gemiddeld zon 15 klanten heeft voorzien van cocaine. De politie schat zn omzet op enkele tienduizenden guldens.
De 38 jarige handlanger is na verhoor in vrijheid gesteld. De 23 jarige man in na voorgeleiding voor de rechter commissaris in bewaring gesteld.


*

WESTERBORK

Het onderzoek naar de schietpartij bij het AZC in Westerbork heeft uitgewezen, dat de gevonden patroonhulzen afkomstig zijn uit een alarmpistool. Het buurtonderzoek heeft tot nu toe niets opgeleverd. De schutter heeft zijn wapen dinsdagavond gericht op een 12 jarige jongetje, afkomstig uit Bosnië


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie