Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Investeringen in Sociale Dienst Delfzijl lonend

Datum nieuwsfeit: 21-12-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Delfzijl

INFORMATIE

21-12-1999

Investeringen in de Sociale Dienst lonen zich!

De Sociale Dienst van de gemeente Delfzijl heeft een goed jaar achter de rug. Dit zegt de vertrekkende wethouder van Economische en Sociale Zaken van Delfzijl, mevrouw J.F. Snijder-Hazelhoff (VVD). De wethouder is op 7-12-1999 beëdigd als Tweede Kamerlid.

De werkloosheid in Delfzijl is sterk gedaald. Waren er eind 1998 nog 1125 mensen in de bijstand, eind 1999 is dit gedaald tot iets meer dan 900.

Eenderde van de mensen die hun bijstandsuitkering beëindigden vond een baan, zo blijkt uit de uitstroomcijfers. Nog eens eenderde is verhuisd naar een andere gemeente en de overigen hadden diverse redenen om hun uitkering niet meer nodig te hebben.

Door op veel gebieden in de organisatie te investeren, zoals in scholing, in procedures van afhandeling en in management is Sociale Zaken erin geslaagd haar werkvoorraad op een historisch laag peil te krijgen. Daardoor kunnen aanvagen om bijstand steeds sneller worden afgehandeld. Ook zijn er nieuwe procedures rond bijvoorbeeld de uitvoering van de heronderzoeken ingevoerd. Het te laat uitvoeren van de heronderzoeken behoort nagenoeg tot het verleden. In het verleden kreeg de gemeente Delfzijl veel kritiek van het Rijkstoezicht over de late uitvoering van de heronderzoeken. Dat is nu voorbij.

Ook het aantal vorderingen van de gemeente op bijstandsgerechtigden, onder andere wegens teveel betaalde uitkering, is drastisch gedaald. Eind 1998 stond nog een bedrag van ruim acht miljoen gulden open. Dit bedrag is nu gedaald naar circa zeven miljoen gulden, waardoor de schuldensituatie van bijstandsgerechtigden wordt verlicht. Door een vernieuwd debiteurenbeleid van de gemeente wordt verwacht dat dit bedrag in het komende jaar nog verder kan dalen.

De verminderde werklast bij Sociale Zaken zal ook tot een inkrimping van de formatie leiden. Door middel van natuurlijk verloop en het beëindigen van tijdelijke contracten zullen in de loop van 2000 vijf formatieplaatsen worden ingeleverd.

__

Nadere inlichtingen over dit bericht verstrekt de heer J. Visser, telefoon 0596-639318.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie