Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Provider Enquete Webbedingetjes: Reguliere aanbieders beter

Datum nieuwsfeit: 21-12-1999
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Beste redactie,

In de afgelopen periode hebben ruim 1.000 Internetgebruikers via de Webbedingetjes website een kwaliteitsoordeel gegeven over de Internet aanbieder waar zij gebruik van maken. Op het enqueteformulier kon men aangeven hoe men dacht over de kwaliteit van de Internetverbinding, helpdesk, Usenetservice en de faciliteiten voor het opzetten van een eigen homepage.

Conclusies:

De reguliere (betaalde) aanbieders scoren in het algemeen het best. Aanraders zijn Cistron, Demon, Introweb, Knoware, Plex, UUnet, Wirehub! en Xs4all.
In de categorie Gratis Internet zijn de gebruikers van World Online, TMFweb en Het Net het meest tevreden. De gebruikers van Freeler daarentegen voelen zich bekocht.
Dat het aanbieden van Internetdiensten iets heel anders is als het doorgeven van TV-signalen ondervinden de gebruikers die aangesloten zijn op de kabel. Trage verbindingen en een slecht functionerende helpdesk zijn hier volgens de deelnemers eerder regel dan uitzondering. Uitermate ontevreden zijn de gebruikers van Superweb die het de afgelopen tijd regelmatig zonder Internetverbinding moesten stellen.

De volledige uitslag is te zien op www.webbedingetjes.nl/enqres.htm

De online enquete is inmiddels weer opnieuw gestart en in maart 2000 worden weer nieuwe resultaten bekend gemaakt.

Tot slot nog iets over de betrouwbaarheid van de enquete: Ieder formulier dat via de website binnenkomt wordt handmatig gescreend. Ongeloofwaardige en dubbele formulieren worden zo verwijderd. Daarnaast wordt gewerkt met een vaste deelnemersgroep die verenigd zijn in PEP (Provider Enquete Panel). Om in aanmerking te komen voor PEP moet men reeds een keer online gestemd hebben en die stem moet tevens als geldig aangemerkt zijn.

met vriendelijke groeten,

Paul van Zwieten


***Webbedingetjes***

(zwiet@webbedingetjes.nl)
www.webbedingetjes.nl

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie