Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

'Goed Geld Gids' geeft overzicht 'duurzaam' financieren

Datum nieuwsfeit: 21-12-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

_________
| De Duurzaamsite / Nieuws 1999 |

Binnenkort: de 'Goed Geld Gids'


21 december 1999. Op initiatief van De Eenhoorn, Oikos en de VBDO verschijnt binnenkort de Goed Geld Gids; een boek over duurzaam sparen, beleggen, lenen en verzekeren. De gids geeft een uitgebreid overzicht van de mogelijkheden om duurzaam te beleggen of te sparen en maakt duidelijk waar de verschillen liggen. Aanleiding is dat de afgelopen jaren het aantal groenfondsen, ethische beleggingsfondsen en andere vormen om te investeren in duurzame ontwikkeling enorm is gestegen.
De Goed Geld Gids geeft een compleet overzicht van alle duurzame beleggingsfondsen en spaarrekeningen. Zo wordt onder andere duidelijk gemaakt waar het ingelegde geld 'duurzaam' aan wordt besteed. Verder worden ook andere financiele producten behandeld waarmee duurzame ontwikkeling kan worden gestimuleerd, zoals verzekeringen, leningen en hypotheken. Daarnaast gaat de gids in op de ontwikkeling van duurzaam beleggen in binnen- en buitenland en geeft de achtergronden van beleggen en sparen. Een uitgebreide woordenlijst verklaart niet alleen veel financiele termen, maar verwijst ook naar tal van organisaties die actief zijn op het gebied van duurzame ontwikkeling en financiele producten. Meer informatie over de Goed Geld Gids met voorbeeldpagina's en illustraties is te vinden op www.goedgeldgids.nl Hier kan het boek ook tijdelijk worden besteld met een intekenkorting. Vanaf januari zal de Goed Geld Gids via de boekhandel te bestellen zijn.
Friso Noordhoek
Uitgeverij Noordhoek

_____
| dDH

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie