Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

KSI verstevigt positie Belgie door overname PCR Consulting

Datum nieuwsfeit: 21-12-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

KSI INTERNATIONAL

www.ksi.nl

KSI VERSTEVIGT POSITIE BELGIE DOOR OVERNAME

KSI INTERNATIONAL VERSTEVIGT POSITIE IN BELGIE DOOR STRATEGISCHE

OVERNAME

IJsselstein, 21 december 1999
Automatiseerder KSI International N.V. heeft een intentieverklaring getekend voor de overname van PCR Consulting, in de markt bekend als Tree Associates. Tree Associates is een belangrijke ICT-dienstverlener voor grote financiële instellingen in België en Luxemburg. Door deze overname verstevigt KSI haar markt voor ICT-consultancy en dienstverlening bij grote ondernemingen in de Benelux. Het aantal medewerkers van KSI zal door deze overname naar 800 groeien. De resultaten van Tree Associates zullen vanaf 1 oktober 1999 meegeconsolideerd worden in de resultaten van KSI en bijdragen aan de winst per aandeel over 1999.

De overname van Tree Associates past in de strategie van KSI International, die gericht is op een totaalpakket van ICT diensten aan grote en middelgrote ondernemingen in de Benelux. Algemeen directeur KSI Toon Rijken: .Door deze overname verstevigen wij onze relaties met financiële instellingen in de Benelux. Wij streven er naar om met meer financiële instellingen een partnership overeenkomst te sluiten. KSI financiert de overname voor 40% door uitgifte van nieuwe aandelen. Tree Associates zal worden samengevoegd met KSI België, geleid door Michel Duvivier, tot een belangrijke ICT-dienstverlener voor de Belgische en Luxemburgse markt.

Profiel Tree Associates
Tree Associates is opgericht in 1989 en heeft momenteel 120 medewerkers in dienst. Over 1998 realiseerde het bedrijf een omzet van 400 m BEF (21.85 m NLG). Naast de ICT-dienstverlening is Tree Associates gespecialiseerd in het opleiden en begeleiden van universitair geschoolde ICT-specialisten. Tree Associates wil internationaal groeien wat door het samengaan met KSI International gerealiseerd wordt. .Beide bedrijven hebben een internationaal klantenbestand en kunnen elkaar daarom goed aanvullen. Zo is KSI interessant voor ons in de project management en e-commerce sectoren. Wij hebben ruime ervaring in het bieden van opleidingen, waaraan binnen de ICT-markt een tekort bestaat., zegt Philippe Verwaerde, directeur en oprichter van Tree Associates.

Profiel KSI International
KSI International N.V. beschikt over ICT-consultants op operationeel en hoogwaardig niveau. De diensten van deze professionals worden zowel in de vorm van consultancy als op projectbasis aangeboden. Daarnaast ontwikkelt KSI specialistische, innovatieve en unieke automatiseringstoepassingen. Voorbeelden hiervan zijn de producten voor
Elektronisch Bankieren, Logistieke vraagstukken, E-business en Computer Based Trainingen voor onder andere Microsoft applicaties. KSI richt zich met de door haar ontwikkelde systemen op relaties met grote groepen eindgebruikers. Met deze specialistische producten en diensten kan KSI haar klanten een totaalpakket aan ICT-diensten leveren.

Sinds haar oprichting in 1986 heeft KSI een sterke klantenbasis opgebouwd van middelgrote en grote ondernemingen uit voornamelijk de banken-, verzekerings-, telecommunicatie-, en logistieke sector. KSI heeft zestien regionale vestigingen in de Benelux, twee in het Verenigd Koninkrijk en twee in Zwitserland. Over de eerste helft van 1999 boekte KSI een nettowinst van NLG 1,47 miljoen (eerste helft 1998: NLG 0,61 miljoen). De netto-omzet bedroeg NLG 35,9 miljoen (eerste helft 1998: NLG 16,5 miljoen). KSI International staat sinds december 1998 genoteerd aan de EURO.NM Amsterdam.


----------------------------------------------------------------

Voor nadere informatie:
KSI International N.V.
Toon Rijken, CEO
Telefoon: 030 686 8765
Fax: 030 686 8766
www.ksi.nl
www.tree.be

21 dec 99 08:29

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie