Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Een bijzondere weg naar 2000 in vakantiegebied Franken

Datum nieuwsfeit: 21-12-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Een bijzondere weg naar het jaar 2000

Ook in Duitsland vinden natuurlijk tal van evenementen plaats ter gelegenheid van de eeuwwisseling. Een van de opmerkelijkste gebeurtenissen zal plaatsvinden langs de fietsroute tussen Georgensgmünd en Roth in het vakantiegebied Franken.

Daar zullen bij de overgang van 1999 naar 2000 vijftien monumentale kunstwerken van hout, steen en metaal, die nu nog volledig 'ingepakt' langs de kant van de weg staan, officieel worden onthuld. De route heeft nu al de titel 'GeoSkulpTour 2000' gekregen.

De vijftien reuzenobjecten (die nu nog sterk doen denken aan de kunstig ingepakte voorwerpen van de Bulgaarse kunstenaar Christo) vormen in Duitsland de meest bijzondere weg naar het jaar 2000. Zij zullen als een soort openbare kunstgalerij onder meer te zien zijn door treinreizigers op het baanvak München-Neurenberg.

Meer inlichtingen: Gemeinde Georgensgmünd, tel. 00.4991727030

Noot voor de redactie:
Informatie en illustraties
Duits Verkeersburo, Wimar Meffert
Hoogoorddreef 76

1101 BG AMSTERDAM

tel. 020-6912995 (

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie