Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Drenthe

Datum nieuwsfeit: 21-12-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politie Drenthe

Persberichten

Persberichten van dinsdagochtend 21 december
10:42 dinsdag 21 december 1999

Bert Visser
0592 - 361290
0651 - 611629


*

COEVORDEN / ASSEN

Een 50 jarige vrouw uit Coevorden is maandagmiddag met heupletsel; opgenomen in het ziekenhuis in Hardenberg. De vrouw is op de Poppenharelaan in haar woonplaats aangereden door een auto bestuurd door een 45 jarige plaatsgenote. Ze verleende de van rechtskomende auto geen voorrang.
In Assen raakte een 17 jarige fietser uit die plaats gewond aan zn enkel toen hij bij het oversteken van de Fokkerstraat werd geschept door een auto, bestuurd door een 52 jarige man uit Annen. De Assenaar kwam via de motorkap op het wegdek terecht. Hij kon ter plekke worden behandeld.


*
ASSEN

De politie van Assen heeft maandagmiddag jeugd weggestuurd van het talud van het viaduct over de A28 bij Witten. De jeugd was daar aan het sleetje rijden. De politie achtte de kans niet denkbeeldig dat men met slee en al op de autosnelweg terecht zou kunnen komen. Te gevaarlijk dus.


*

ANNEN

Hoewel de daders konden ontkomen heeft de politie maandagnacht vrijwel zeker een inbraak voorkomen bij een supermarkt op het winkelcentrum in Annen.
Buurtbewoners hadden de politie gemeld dat in de buurt van het winkelcentrum drie mannen uit een auto waren gestapt en in de richting van het winkelcentrum liepen.
Ze zijn bij de supermarkt door de komst van de politie gestoord en namen de vlucht, met achterlating van de auto waarin ze gekomen waren. Onderzoek wees uit dat het daarbij waarschijnlijk om een gestolen auto ging, op naam van een aannemersbedrijf uit Utrecht. Ook de inzet van een speurhond leidde niet tot opsporing van de verdachten


*

ASSEN

Personeel van een supermarkt aan de Neptunuspassage in Assen heeft maandagmiddag een 34 jarige man uit Hooghalen aangehouden. Hij had een overhemd gestolen. De man is overgedragen aan de politie en hij mocht met een dagvaarding voor snelrecht vertrekken.


*

EMMEN

Een 33 jarige man uit Eelde-Paterswolde liep maandag middag tegen de lamp toen hij in een mannenmodezaak op De Weiert in Emmen werd betrapt op de diefstal van kleding.
De zeer recalcitrante man moest in de zaak door bijna het voltallige personeel in bedwang worden gehouden.
In de auto van de man zijn goederen aangetroffen van meerdere bedrijven in Emmen. Onderzoek moet uitwijzen of ze gestolen zijn. Voorst heeft de politie redenen om aan te nemen dat de man met zijn auto betrokken is bij een doorrijding na aanrijding op zondagavond op de Balingerbrink in Emmen. Van de auto is aangifte gedaan van verduistering door een autobedrijf uit Joure
Tijdens zijn verhoor gaf de man de diefstal van een vaatwasser toe bij een witgoedbedrijf in Emmen.
De man is in verzekering gesteld.


*

AALDEN

De actie Heb t lef, wapens weg bracht een 80 jarige inwoner van Aalden ertoe om de politie te bellen met de mededeling dat hij nog een bajonet had liggen en of de politie die in het kader van de inleveractie bij hen wilde komen ophalen. Dat is gebeurd. Niet anoniem, wel straffeloos. De politie heeft het wapen in de daarvoor bestemde ton gedeponeerd.


*

MEPPEL

De politie van Meppel heeft maandagavond een z.g. signaalpistool inbeslaggenomen van een 19 jarige inwoner van Meppel. Het gaat daarbij om een wapen waarmee lichtkogels kunnen worden afgeschoten. De politie heeft de man gecontroleerd naar aanleiding van klachten van bewoners van de konin
ginnepage in Meppel. Hij maakte deel uit van een groepje van 6 jongeren. Bij hem werd in de kleding het signaalpistool aangetroffen. De man verklaarde, dat hij het pistool in Gronau (D) had gekocht voor zelfbescherming.


*

RUINERWOLD

Een delegatie van bewoners van het Haakswold uit Ruinerwold heeft de politie verzocht om het houden van snelheidscontroles in hun straat. De aanleiding is volgens de bewoners, dat het hun steeds moeilijker wordt gemaakt om vanaf hun erf de rijbaan op te komen. Ook omgekeerd levert dat de nodige moeilijkheden op, vooral bij het linksaf slaan. Er zouden zelfs bewoner zijn die doorrijden naar Ruinerwold om vervolgens over het Haakswold terug te rijden, alleen maan om de rijstrook voor het tegemoetkomende verkeer niet te hoeven oversteken. Verder pleiten de bewoners voor het instellen van een 60 kilometer zone. De politie heeft toegezegd de zaak intern te bespreken en voor te leggen aan de afdeling verkeer en de gemeente.


*

WESTERBORK

De politie zoekt getuigen van een schietpartij bij het AZC aan het Westerborkerveld in Westerbork.
Maandagmiddag tegen kwart voor vijf zijn daar vanuit een witte personenauto twee schoten afgevuurd in de richting van een asielzoeker die op het terrein van het AZC stond. Onderzoek leverde twee patroonhulzen op.
De auto is na de schoten weggereden in de richting van Westerbork. Er is niemand gewond geraakt
De politie van Middenveld is bereikbaar via tel. nr. 0593 575410.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie