Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politie Utrecht: Grote partij vuurwerk in beslag genomen

Datum nieuwsfeit: 21-12-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politiebericht

Korps: Utrecht, plaats: Veenendaal 21-12-99

Grote partij vuurwerk inbeslaggenomen/
Veenendaal, 21 december 1999.

Tip over illegaal vuurwerk.

Naar aanleiding van een tip heeft het Vuurwerkteam van de politie van district Heuvelrug vorige week bij een bedrijf en een daarnaast gelegen woning op de Nieuweweg-Noord in Veenendaal een grote partij illegaal vuurwerk inbeslaggenomen.

In het bedrijfspand werd een verdachte uit Veenendaal aangehouden. In het bedrijfspand en in de woning werd in totaal 761,5 kilo illegaal vuurwerk aangetroffen. Het vuurwerk is inmiddels vernietigd.

Doel.

Het Vuurwerkteam van district Heuvelrug bestaat uit een aantal agenten en specialisten in de milieuwetgeving. Doel van het Vuurwerkteam is om aan het eind van het jaar op te treden tegen illegale vuurwerktransport, -verkoop en -opslag.

Eind 1998 nam het Vuurwerkteam een kleine 200 kilo illegaal vuurwerk inbeslag. Toen werd een illegaal verkoopadres opgerold en werden 3 illegale transporten onderschept. Bovendien hield het Vuurwerkteam in 1998 meerdere personen aan wegens het illegaal afsteken van vuurwerk.

Verdachte door politie verhoord.

De vorige week inbeslaggenomen partij illegaal vuurwerk bestond o.a. uit 100.000-klappers, flowerbeds, sierpakketten, mortieren en vuurpotten. De verdachte uit Veenendaal is door de politie verhoord.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie