Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Samenscholingsverbod in Wilhelminapark Tilburg succesvol

Datum nieuwsfeit: 21-12-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Tilburg

21-12-99

Samenscholingsverbod in Wilhelminapark lijkt succesvol

Winteropvang in Traverse

Als aanvulling op het samenscholingsverbod rond het Wilhelminapark hebben B&W besloten om met ingang van 20 december de winteropvang voor daklozen bij Traverse in te laten gaan. Dit besluit volgt op de behandeling van de commissie Openbare Orde en Veiligheid (OOV) van afgelopen vrijdag waar een meerderheid van mening was dat het samenscholingsverbod een succes is, maar dat de aanvullende maatregel toch wel verstandig is.
Winteropvang houdt in dat daklozen 's nachts, dat wil zeggen van 21.30 uur tot de volgende morgen 9.00 uur, bij Traverse kunnen slapen. Deze vorm van opvang bestaat al enige jaren, maar was gekoppeld aan vorst. Alleen als het 's nachts vroor, konden mensen bij Traverse terecht. Nu wordt voor dit seizoen de winteropvang dus permanent ingesteld, vorst of niet. De winteropvang duurt tot 21 maart.

Het samenscholingsverbod en alcoholverbod lijken succesvol. De politie heeft nog maar enkele malen hoeven op te treden. De gebruikers blijken goed op de hoogte van het verbod. Bij Traverse is na ingang van het verbod meer aanloop van verslaafden. In en om het Wilhelminapark is het rustig gebleven. De gemeente realiseert zich wel dat het een korte periode betreft en dat het weer ook niet erg uitnodigend was, maar is toch blij met het bereikte resultaat.

Op 29 november besloot het college van B&W om de burgemeester te adviseren een samenscholingsverbod voor het Wilhelminapark en omgeving in te stellen. Dit was noodzakelijk na maandenlange overlast van dakloze drugsgebruikers. B&W besloten toen ook om in principe akkoord te gaan met winteropvang (nachtopvang) voor verslaafden in Traverse, maar om eerst de commissie OOV te raadplegen voor ze hierover een definitief besluit zouden nemen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie