Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Kamervragen over conflict hoofdofficier Justitie Amsterdam

Datum nieuwsfeit: 22-12-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Tweede Kamer der Staten Generaal


2990004560

Vragen van het lid Dittrich (D66) aan de minister van Justitie over het conflict tussen de voorzitter van het college van procureurs-generaal en de hoofdofficier van Justitie te Amsterdam. (Ingezonden 22 december 1999)


1

Was u van te voren op de hoogte van hetgeen de voorzitter van het college van procureurs-generaal in zijn interview 1) zou zeggen over de hoofdofficier van Justitie te Amsterdam? Zo ja, waarom hebt u goed gevonden dat de hoofdofficier van Justitie publiekelijk min of meer de wacht is aangezegd?


2

Zo neen, vindt u niet dat het verstandig zou zijn geweest indien de voorzitter van het college van procureurs-generaal een dergelijke uitspraak tevoren aan u zou hebben voorgelegd, zodat de uitspraak niet in het openbaar gedaan zou zijn?


3

Hoe beoordeelt u de positie van de hoofdofficier van Justitie te Amsterdam in de lokale driehoek, nu door de uitlatingen van de voorzitter van het college van een onvrijwillig vertrek bij het Amsterdamse parket in de nabije toekomst tot de mogelijkheden lijkt te behoren?


4

Hoe beoordeelt u de pleidooien van de burgemeester van Amsterdam en de korpschef van politie te Amsterdam om de hoofdofficier van Justitie voor Amsterdam te behouden, omdat de veiligheidssituatie in Amsterdam daarmee gediend is en er een hectisch jaar voor de deur staat met EK
200 en SAIL Amsterdam?


5

Bent u bereid initiatieven in dit conflict te nemen om ervoor te zorgen dat er eenheid binnen het openbaar ministerie komt en men zich weer kan richten op de taken, waar men voor is aangesteld? Zo neen, waarom niet?

NRC-Handelsblad, 18 december jl.

Copyright Tweede Kamer der Staten Generaal

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie