Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Drastische reductie hiv door nieuwe aidsmiddelen

Datum nieuwsfeit: 22-12-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Medi-Byte

DRASTISCHE REDUCTIE HIV DOOR NIEUWE AIDSMIDDELEN

Het nieuwe geneesmiddel Stockrin wordt steeds vaker ingezet in de strijd tegen AIDS.

Anti-HIV-therapieën met STOCRIN bezitten een werkzaamheid die minstens vergelijkbaar is met die van de standaardtripeltherapie (dat is een proteaseremmer plus twee NRTI’s). Dit blijkt uit een artikel in de New England Journal of Medicine dat medio december (1999)is gepubliceerd.

In een wereldwijd onderzoek is aangetoond dat de werkzaamheid van het middel STOCRIN (efavirenz), een nieuwe krachtige behandeling tegen HIV, gedurende langere tijd aanhoudt. STOCRIN wordt steeds vaker ingezet in de strijd tegen AIDS.

Uit de onderzoeksgegevens blijkt dat STOCRIN, gebruikt in combinatie met twee NRTIs of CRIXIVAN bij niet eerder behandelde patiënten, de hoeveelheid HIV in het bloed zeer effectief verlaagt tot niet-detecteerbare concentraties.

“Deze bevindingen zijn belangrijk omdat ze een nieuw, eenvoudig en effectief alternatief verschaffen om niet eerder behandelde patiënten de therapie te bieden die voor hen het beste is’, zegt Alfred Saah, Associate Director of Clinical Research van de Merck Research Laboratories. ‘Deze resultaten laten zien dat efavirenz overwogen moet worden bij combinatiebehandelingen in de eerste lijn.’

Uit aanvullende gegevens blijkt dat de werkzaamheid van behandeling met STOCRIN in deze studie (006) ook 18 maanden (72 weken) aanhield. Deze gegevens zijn eerder gepresenteerd op de 39e Interscience Conference on Antimicrobial Agents and Chemotherapy (ICAAC).

STOCRIN is het enige HIV-middel dat specifiek is ontwikkeld, en door registratie-instanties is goedgekeurd, voor eenmaal-daagse toediening. Eenmaaldaagse toediening is gunstig voor patiënten die verschillende middelen gebruiken in vaak verwarrende behandelingsschema’s. Omdat STOCRIN maar één keer per dag ‘s avonds ingenomen hoeft te worden, kan het behandelingsvoorschrift worden vereenvoudigd en kunnen patiënten zich mogelijk beter aan dat voorschrift houden.

STOCRIN is ook het enige geneesmiddel in zijn klasse dat, voornamelijk op grond van deze resultaten, in de Amerikaanse behandelingsrichtlijnen wordt aanbevolen als aanvangsbehandeling bij niet eerder behandelde patiënten.reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie