Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Kwart van Wageningse promoties internationaal

Datum nieuwsfeit: 22-12-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Wageningen Universiteit

Persbericht

02-12-99, nr. 028

KWART VAN WAGENINGSE PROMOTIES INTERNATIONAAL

De laatste promotie van deze eeuw aan Wageningen Universiteit is die van de Chinees Xiaosong Jiang. Woensdag 22 december promoveert hij op het proefschrift Fokkerij van vleeskippen: fokdoel, selectieschema en gebruik van lokale rassen in China. Xiaosong Jiang is één van de zesenveertig buitenlandse onderzoekers die in 1999 aan Wageningen Universiteit promoveert. Met vijfentwintig procent buitenlandse promovendi is Wageningen Universiteit veruit koploper op het gebied van internationale promoties.

Internationale promoties
Het aantal promovendi aan Wageningen Universiteit stijgt snel. Bovendien neemt het aandeel van buitenlandse promoties toe. Zo promoveerden in 1990 in totaal zevenenzestig onderzoekers aan Wageningen Universiteit, waaronder vier buitenlandse onderzoekers. In 1999 promoveerden honderdtweeëntachtig onderzoekers, waaronder zesenveertig buitenlandse onderzoekers. In tien jaar tijd is het aandeel van buitenlandse promoties gestegen van zes naar vijfentwintig procent.

Tijdsbeeld
Xiaosong Jiang is niet alleen één van de vele buitenlandse promovendi: zijn proefschrift geeft een duidelijk tijdsbeeld. De onderzoeker stelt dat kwaliteit en ethische overwegingen belangrijker worden bij de kippenfokkerij. Economische waarden bepalen in het westen met welke kippen verder gefokt wordt. In zijn proefschrift geeft hij aan dat de Chinese consument vooral smakelijke, malse kippen wil met speciale eigenschappen zoals gele veren of zwarte veren, zwart vel en zwarte botten. Gegeven de snelle veranderingen in de marktvraag en de achteruitgang in genetische diversiteit, kunnen de lokale rassen een belangrijke bijdrage leveren aan de voedselvoorziening en de kwaliteit van voedsel. Kenmerkend en eigentijds is dat Xiaosong Jiang niet probeert een blauwdruk van een westerse kippenfokkerij in China te introduceren, maar dat hij rekening houdt met Chinese productieomstandigheden en de vraag van de Chinese consument.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie