Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

ConneXXion stap verder in HSL-Zuid project

Datum nieuwsfeit: 22-12-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

CONNEXXION

ConneXXion stap verder in HSL-Zuid project.

Medio november van dit jaar kondigde conneXXion aan zich serieus te willen oriënteren op de HSL-Zuid. Hiertoe werd een projectgroep opgericht. Deze heeft de 1e fase van een studie met een positief resultaat afgerond. Dit geeft conneXXion voldoende aanleiding de volgende fase op weg naar een mogelijke deelname in het HSL-Zuid project te starten. Over de resultaten ervan zal medio februari 2000, tijdig voor de behandeling van het HSL-Zuid project in de Tweede Kamer, worden gecommuniceerd.

Op 20 november jl. maakte conneXXion bekend zich serieus te gaan oriënteren op het HSL-Zuid project. De hiertoe opgerichte projectgroep kreeg de opdracht in 1e fase een aantal zaken te onderzoeken. Het ging hier met name om de beantwoording van de volgende vragen:


- Kan conneXXion de reizigers een optimaal product bieden.
- Heeft bieding op de HSL-Zuid een positief effect op de andere diensten van conneXXion.

- Is het HSL-Zuid project door conneXXion in samenwerking met een partner operationeel en financieel goed te managen.
- Worden de maatschappelijke belangen en de belangen van de overheid zo optimaal mogelijk gediend.

Inmiddels is uit het eerste onderzoek gebleken dat conneXXion op bovengenoemde vragen in alle gevallen een positief antwoord kan geven. Deze conclusie wordt met name ingegeven door de unieke positie die conneXXion kan innemen als personenvervoerder in Nederland. ConneXXion kan immers in haar verzorgingsgebied vanuit één organisatie de verschillende soorten vervoer zodanig integreren, dat zij beter dan andere aanbieders in staat is om reizigers snel en betrouwbaar vervoer van deur tot deur te bieden.

De 2e fase van de studie is inmiddels gestart. In deze fase zal het concept van conneXXion verder worden uitgewerkt en zal tevens een oriëntatie op potentiële partners worden uitgevoerd. Deze fase zal medio februari 2000 worden afgerond. Nog voor dat het debat over de HSL-Zuid in de Tweede Kamer zal plaatsvinden (maart 2000) verwacht conneXXion verdere inhoudelijke mededelingen over de resultaten te kunnen doen.

ConneXXion is een puur Nederlandse onderneming. Na de NS is conneXXion de grootste personenvervoerder van ons land met 13000 medewerkers en 1 miljoen reizigers per dag.

/////////////////////////////////////////////

Noot voor de redactie /

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie