Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Groningen/Haren

Datum nieuwsfeit: 22-12-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politiebericht

Korps: Groningen, plaats: Groningen 22-12-99

Persberichten stad Groningen/
Woensdag, 22 december 1999

Dagelijkse persberichten district Groningen/Haren

Inbrekers gepakt
De politie heeft vannacht twee mannen van 35 en 37 jaar uit Groningen aangehouden voor een inbraak in een meubelzaak aan de Protonstraat. De politie zag de twee rondscharrelen bij de winkel en vatte post. Vervolgens gingen de twee ervandoor en konden in de Metaallaan worden aangehouden. Toen de politie hun een vraag stelde over een zaklamp op de achterbank, bekenden de twee de inbraak en werden vervolgens ingesloten.

Dronken man rijdt tegen lantaarnpaal
De politie heeft vannacht een 29-jarige man uit Nieuwe Zwaag aangehouden voor het rijden onder invloed. De man was op het Hoendiep boven op een lantaarnpaal gebotst en ging vervolgens te voet verder. Het ongeval werd gezien door een 22-jarige vrachtwagenchauffeur die de politie waarschuwde. Door het opgegeven signalement kon de man op de Zuiderweg worden aangehouden. Aan het bureau bleek de man een alcoholpromillage te hebben van 2,2 promille. De man, die in verband met recidive zijn rijbewijs al in 1997 was kwijtgeraakt, werd na verhoor heengezonden, zijn auto moest worden afgesleept. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Dronken bestuurder rijdt door na ongeval
De politie heeft dinsdagmorgen in zijn woning een 27-jarige stadjer aangehouden voor het doorrijden na het onder invloed veroorzaken van ongeval op de Korreweg. De man had daar twee auto's in een parkeervak aangereden. De auto's werden het fietspad opgeduwd en raakten zwaar beschadigd. Tevens ging een verkeersbord plat. De man kon volgens een ooggetuige met veel moeite wegkomen en reed naar huis. De geparkeerde auto's moesten worden afgesleept. Een klein uur na het ongeval kon de politie de man achterhalen en naar het bureau brengen. De ademanalyse wees daarbij uit dat de man een alcoholpromillage had van 1,0 promille. Vervolgens moest de man met gepast geweld naar een passantenkamer worden gebracht, omdat hij zich agressief gedroeg, er niet van wilde weten dat hij was aangehouden en probeerde weg te lopen.
De man is met een dagvaarding, een boete van 1.200 gulden en een rijverbod van drie uur heengezonden.

Automobilist tegen vangrail
Een 29-jarige man uit Roden is vannacht tegen een vangrail op de Europaweg gebotst en gewond geraakt. De man kwam in de berm en raakte de macht over het stuur kwijt en botste vervolgens tegen de vangrail. De auto raakte totall-loss. De man is met nekklachten opgenomen in een ziekenhuis. Daar is een bloedproef van de man afgenomen, omdat hij naar alcoholhoudende drank rook.

Drugsoverlast
De politie heeft dinsdagavond een 28-jarige man uit Groningen aangehouden onder de bogen van het Harmoniecomplex aan de Oude Kijk in 't Jatstraat, omdat hij daar drugs stond te gebruiken. De man is na verhoor heengezonden.
In de Moesstraat hield de politie gisteravond een 21-jarige stadjer aan, die uit een deal- of gebruikerspand kwam. De man bleek geen harddrugs bij zich te hebben en werd na voorgeleiding weer heengezonden.

Tippeloverlast
De politie heeft dinsdagavond een 38-jarige vrouw uit Groningen aangehouden voor het tippelen op de Noorderhaven. De vrouw bleek aan het bureau al voor de derde keer te zijn opgepakt in het gebied van de Noorderhaven voor tippelen. Ze kreeg daarom naast een bon tevens een verblijfsverbod uitgereikt en werd daarna heengezonden.

Voetganger gewond
Een 14-jarige jongen uit Ten Boer is dinsdagmiddag gewond geraakt toen hij bij het oversteken van de Oosterhamrikbaan werd aangeraakt door een passerende bus. De jongen kwam vanachter een andere bus vandaan en heeft de bus niet gezien. Hij is met voetletsel opgenomen in een ziekenhuis.

Fietsster gewond
Een 49-jarige fietsster uit Groningen is dinsdagmiddag gewond geraakt bij een verkeersongeval op de kruising Koeriersterweg en de Paterswoldseweg. De vrouw gaf op de kruising geen voorrang aan een 33-jarige bromfietser en is met diverse kneuzingen overgebracht naar een ziekenhuis.

Vrachtwagens te zwaar beladen
De politie heeft dinsdagmiddag proces-verbaal opgemaakt tegen een 29-jarige chauffeur uit Nijkerkerveen die op de A28 van de weg werd gehaald op verdenking van overbelading. De man vervoerde mest, maar bleek op de weegbrug meer dan tien ton overbeladen te zijn. Op het Vrijheidsplein werd een 33-jarige chauffeur uit Dronrijp met een bietenwagen van de weg gehaald. Ook hij had teveel lading meegenomen en kreeg een proces verbaal voor 8240 kilo overbelading. Beide chauffeurs moesten het te veel afladen.

Vrachtwagen te lang
De politie heeft dinsdagmiddag een 41-jarige man uit de gemeente Reiderland zijn aanhanger laten afkoppelen, toen bleek dat deze niet voldeed aan het registratiebewijs. De man vervoerde stro op een combinatie die hij driekwart meter langer had gemaakt, waardoor hij meer kon vervoeren. De totale combinatie had daardoor een lengte van 19,50 meter gekregen. Het registratiebewijs werd ingevorderd.

Voor nadere informatie, via bureau Voorlichting, tel. 050 599 5010

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie