Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Brabant pleit voor onderzoek spoorwegtracé langs A67

Datum nieuwsfeit: 22-12-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Baarle-Nassau

Brabant pleit voor onderzoek naar tracé langs A 67 in startnotitie IJzeren Rijn.

De provincie Noord-Brabant en de gemeenten Eindhoven, Helmond, Heeze-Leende, Cranendonk, Bladel, Nuenen en Deurne pleiten ervoor dat een spoorwegtracé langs de A67 onderzocht moet worden, in samenhang met een goede verbinding naar de stad Eindhoven. De gemeenten Asten en Someren hebben aangegeven geen behoefte te hebben aan een dergelijk onderzoek. Dat is het resultaat van een bestuurlijk overleg dat op 15 december heeft plaatsgevonden tussen provincie en betrokken gemeenten. Een tracé langs de A67 kan een functie vervullen in het goederenvervoer voor de IJzeren Rijn en kan via personenvervoer een economische meerwaarde voor de regio opleveren.

In reactie op het voorstel van minister Netelenbos om de Brabantroute, van Roosendaal naar Helmond, op korte termijn als alternatief te gebruiken voor de IJzeren Rijn, is dhr P, van Geel, gedeputeerde van ruimtelijke ordening, van mening dat het technisch gezien niet mogelijk is. "Het is geen kwestie van niet willen, maar niet kunnen. Er is nu al geen capaciteit om nieuwe stations, zoals De Reeshof en Brandevoort, in te passen. Het vooruitzicht is dat personentreinen zullen moeten wijken voor goederentreinen, zelfs zonder extra goederentreinen uit Antwerpen. Als de voor de IJzeren Rijn geplande goederentreinen over de Brabantroute geleid worden zal dat onaanvaardbare consequenties hebben voor de personentreinen".

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie