Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Eerste 'duale' Juridische studenten in Nederland studeren af

Datum nieuwsfeit: 22-12-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Katholieke Universiteit Nijmegen

Bron: Dienst Communicatie, tel. (024) 361 22 30 Aanmaakdatum: 22 december 1999

Dienst Communicatie

PERS & VOORLICHTING Persbericht

EERSTE 'DUALE' STUDENTEN IN NEDERLAND STUDEREN AF AAN NIJMEEGSE JURIDISCHE FACULTEIT

Op woensdag 22 december 1999 om 16.00 uur ontvangen zeven studenten van de duale opleiding 'Business Law' van de Nijmeegse Faculteit der Rechtsgeleerdheid in de Aula Maior van de Katholieke Universiteit Nijmegen hun diploma. Zij zijn de eerste studenten in Nederland die via een duale leerroute een academische opleiding afronden. Om dat te bereiken hebben zij een afstudeerprogramma gevolgd waarin zij anderhalf jaar lang intensief onderwijs combineerden met het opdoen van werkervaring bij een advocatenkantoor of multinational.

De duale opleidingen van de Nijmeegse juridische faculteit worden gecoördineerd door de speciaal hiertoe in het leven geroepen 'Nijmegen Law School'. De studenten ontvangen na afloop van het examen dan ook naast hun bul de 'Nijmegen Law School Master's Degree'.

Werkervaring

De Nijmegen Law School is in september 1998 van start gegaan met de opleiding Business Law. Naast Business Law kent de Nijmegen Law School ook een duale opleiding voor Bestuursrecht en een duale opleiding voor Migratierecht in bestuurs- en internationaalrechtelijk perspectief. Deze opleidingen vervangen het afstudeerjaar van de reguliere opleiding Nederlands recht en staan open voor zowel Nijmeegse rechtenstudenten als voor studenten die de eerste drie jaren van hun rechtenstudie aan een faculteit elders in Nederland hebben volbracht. Het duale karakter van de opleiding Business Law is gelegen in het feit dat de student intensief onderwijs op hoog niveau combineert met het opdoen van werkervaring bij een van de negen werkgevers die aan de opleiding zijn gelieerd. Deze werkervaring wordt opgedaan zowel bij een buitenlandse als bij de Nederlandse vestiging van de werkgever. Het betreft de volgende partners: ABN AMRO, De Brauw Blackstone Westbroek Linklaters & Alliance, Clifford Chance, Loeff Claeys Verbeke, Nauta Dutilh, Pels Rijcken & Droogleever Fortuijn, Philips International B.V., Stibbe Simont Monahan Duhot, Trenité Van Doorne, Wouters Advocaten / Arthur Andersen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie