Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vlaamse minister Vanderpoorten richt technische werkgroep op

Datum nieuwsfeit: 22-12-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

PERSMEDEDELING VAN HET KABINET VAN

MINISTER MARLEEN VANDERPOORTEN

VLAAMS MINISTER VAN ONDERWIJS EN VORMING

Woensdag 22 december 1999

Marleen Vanderpoorten richt technische werkgroep TUL op

Vlaams minister van Onderwijs en Vorming, Marleen Vanderpoorten wil dat het mogelijk samengaan van de Universiteit Maastricht en het Limburgs Universitair Centrum nu op een concreet spoor wordt gezet.

Zij wil binnen de kortste tijd duidelijkheid in dit dossier. Zij heeft een technische werkgroep opgericht in het kader van de genese van deze "Transnationale Universiteit Limburg".

Teneinde het formeel overleg met haar Nederlandse collega Hermans voor te bereiden heeft zij aan een aantal deskundigen gevraagd om in het bijzonder de financiële aspecten en de personeels- en diplomaproblematiek te onderzoeken.

Behoudens leden van haar kabinet en de administratie zetelen in de werkgroep de professoren Dirk Van Damme (RUG) en Philippe Colle (VUB), alsook de vast secretaris van het LUC, dhr. Willy Goestouwers. Secretaris-Generaal Georges Monard zit de werkgroep voor.

Minister Vanderpoorten verwacht van haar werkgroep een verslag voor de aanvang van het academiejaar 2000-2001.

info : Nic Vandermarliere, woordvoerder van minister Vanderpoorten - tel. (02) 553 99 11 e-mail: (persdienst.vanderpoorten@vlaanderen.be)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie