Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Emmen bespreekt voorgenomen sluiting met NAM Schoonebeek

Datum nieuwsfeit: 23-12-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Emmen


Persbericht NAM Schoonebeek

Gemeente Emmen bespreekt voorgenomen sluiting met NAM Schoonebeek

Vanochtend hebben burgemeester P.A.C.M. van der Velden en wethouder Economische Zaken G. Evenhuis van de gemeente Emmen een gesprek gehad met de directie van de NAM in Schoonebeek over de voorgenomen sluiting van de vestiging met circa 300 medewerkers.

Er is bij de gehele NAM sprake van vermindering van tussen de 650 en 700 arbeidsplaatsen over een periode van 4 jaar. Dit is inclusief de in september aangekondige reductie met 250 arbeidsplaatsen in 2000, ook geldend voor de totale NAM-organisatie. Naast overplaatsing naar Assen of andere regio's, is er voor deze operatie een afvloeiingsregeling op basis van vrijwilligheid voor het personeel dat door de reorganisatie overtollig raakt.Van gedwongen ontslagen is op dit moment geen sprake. Om hoeveel overplaatsingen het gaat en waar naartoe, is nog niet bekend.

Zorg

In het overleg heeft de gemeente Emmen haar zorg uitgesproken over het sluiten van het NAM kantoor in Schoonebeek. Dat vertrek wordt ingegeven door bedrijfeconomische motieven, zoals het teruglopen van activiteiten, de toenemende concurrentie op de energiemarkt en de noodzaak tot verdere beheersing van de kosten. In het overleg werd door de directie bevestigd dat het NAM kantoor zomogelijk per 1 januari 2001 zal worden gesloten. Een aantal activiteiten zal in het NAM kantoor Assen ondergebracht worden. Daarnaast zullen diverse operationele taken bij de GZI (Gaszuiveringsinstallatie) in Emmen en het rayonkantoor Kootstertille gestationeerd worden. Binnenkort zal er meer duidelijkheid komen in welk tempo de NAM activiteiten in Schoonebeek afgebouwd gaan worden.

Economische betekenis

Met de directie van de NAM is afgesproken dat de NAM mede vanuit haar maatschappelijke verantwoordelijkheid samen met de gemeente het initiatief zal nemen om de komende maanden te onderzoeken op welke wijze het te verlaten bedrijvencomplex - de gebouwen en de aanwezige installaties - en de omgeving een economische betekenis kan blijven houden voor de verdere toekomst. In dat verband zal ook bezien worden hoe in de toekomst omgegaan kan worden met de bedrijfsschool en het ontspannings- en opleidingscentrum De Boo. Het overleg tussen gemeente Emmen en NAM zal zo spoedig mogelijk voortgezet worden.


Alle rechten voorbehouden. Aan de op deze pagina's gepresenteerde informatie kunnen geen rechten worden ontleend (c)1999 Gemeente Emmen

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie