Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Volker Wessels Stevin krijgt opdracht ambassade in Berlijn

Datum nieuwsfeit: 23-12-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Koninklijke Volker Wessels Stevin

Persberichten

Rotterdam/Berlijn, 23 december 1999

Koninklijke Volker Wessels Stevin nv verwerft opdracht voor de Nederlandse ambassade in Berlijn

Koninklijke Volker Wessels Stevin nv heeft via haar dochteronderneming in Duitsland, Kondor Wessels Berlin GmbH, de opdracht verworven voor de bouw van de Nederlandse Ambassade in Berlijn.

De aanneemsom bedraagt circa DM 40 miljoen.

Kondor Wessels Berlin GmbH is hoofdaannemer van dit circa 10.000 m² grote gebouw. De uitvoering van deze opdracht zal plaatsvinden in samenwerking met o.a. een andere Duitse dochteronderneming van Koninklijke Volker Wessels Stevin nv, F.C. Trapp AG Bauunternemung.

Het ontwerp van de Nederlandse Ambassade in Berlijn is van het Nederlandse architectenteam Koolhaas/de Weger. Met de bouw zal in januari 2000 begonnen worden. De oplevering wordt medio 2001 verwacht.

De Nederlandse Ambassade in Berlijn is een van de grotere ambassades die Nederland in het buitenland gevestigd heeft. Het gebouw wordt gebouwd in het "oude Berlijn", aan de Spree.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie