Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Agalev: Schuldkwijtschelding voor allerarmsten

Datum nieuwsfeit: 23-12-1999
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

P E R S M E D E D E L I N G
Brussel, 23 december 1999. Schuldkwijtschelding moet allerarmsten ten goede komen Overleg Reynders-Boutmans noodzakelijk

Enkele dagen geleden werd bekend dat de Britse minister van financiën, Gordon Brown, de 26 allerarmste landen volledige kwijtschelding van hun bilaterale schulden verleent. Hij hoopte dat het inititatief van de VS en Engeland een domino-effect zou teweeg brengen.
Op vraag van Agalev-kamerlid Leen Laenens, vanmiddag tijdens het vragenuurtje in de plenaire vergadering of België mee instapt in dit scenario, heeft minister van financiën Reynders positief geantwoord.

België zal dus op zijn beurt de bilaterale schulden van de allerarmste landen kwijtschelden. Dit is zeer goed nieuws voor de betrokkenen maar vooral voor de initiatiefnemers van de Jubilee 2000 Campagne die wereldwijd 17 miljoen handtekeningen verzamelde waarvan 300.000 in Vlaanderen alleen al.

Waakzaamheid blijft echter geboden. De minister verwees nl naar de 800 miljoen
die in de begroting van 2000 hiervoor werden ingeschreven. De minister deed echter geen uitspraak over het bedrag dat moet worden voorzien om de kwijtschelding effectief te realiseren. Agalev is van mening dat er een sluitende garantie moet zijn dat deze som hoedanook daadwerkelijk de allerarmsten ten goede zal komen en gekoppeld moet zijn aan programma's voor
basisvoorzieningen in het kader van ontwikkelingssamenwerking. Agalev rekent er verder op dat, zodra dit bedrag bekend is, er begin 2000 overleg zal plaatsvinden tussen minister Reynders en de staatssecrataris voor ontwikkelingssamenwerking Eddy Boutmans. Op die manier kan een voorstel worden uitgewerkt over hoe deze volledige kwijtschelding in programma's van armoedebestrijding kunnen worden omgezet.

Leen Laenens, volksvertegenwoordiger


Agalev Persdienst
Paskal Deboosere, persverantwoordelijke
Brialmontstraat 23, 1210 Brussel
tel (02)219 19 19 fax (02)223 10 90
gsm 0496 567 569
e-mail (pers@agalev.be)

Agalev via InterNet
e-mail persdienst: (pers@agalev.be)
agalev homepage : www.agalev.be/
persteksten : www.agalev.be/pers/

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie