Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Capaciteitstoewijzing Railned schaadt belangen reizigers

Datum nieuwsfeit: 23-12-1999
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Capaciteitstoewijzing Railned schaadt belangen van treinreizigers

Met ingang van de nieuwe dienstregeling (eind mei 2000) kent Railned een deel van de huidige spoorcapaciteit voor het personenvervoer toe aan het goederenvervoer (NS Cargo). Het betreft capaciteit op het spoornet van de Brabantroute (Barendrecht-Tilburg-Arnhem-Emmerik), waarop nu nog NS Reizigers met eerste prioriteit aanspraak kan maken. De consumentenorganisaties ANWB, Consumentenbond, ROVER, Fietsersbond ENFB, Gehandicaptenraad en de Ouderenorganisaties CSO van het Landelijk Overleg Consumentenbelangen Openbaar Vervoer (LOCOV) zijn verontrust over deze ontwikkeling.

Eerder zijn ten koste van een optimale dienstregeling al veel concessies gedaan richting NS Cargo. Het besluit van Railned ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie