Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Aanwijzing twee nieuwe trouwlocaties in Breda

Datum nieuwsfeit: 23-12-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Breda

AANWIJZING TWEE NIEUWE TROUWLOCATIES

Burgemeester en wethouders hebben besloten twee nieuwe locaties aan te wijzen waar huwelijken voltrokken en parnerschappen geregistreerd kunnen worden. Het gaat om de locaties Villa Wolfslaar (op het landgoed Wolfslaar) en het voormalig raadhuis in Princenhage.

Buiten het Stadhuis worden er in Breda huwelijken gesloten in het stadskantoor, de deelstadskantoren, de Grote Kerk en de Waalse Kerk. Toch bestaat er behoefte aan meer alternatieve trouwlocaties, met name in monumentale gebouwen. Beheerders van monumentale panden bieden de gemeente dan ook regelmatig ruimten aan. Aan twee concrete verzoeken van de beheerder van Villa Wolfslaar en één van het voormalige raadhuis in Princenhage heeft het college gevolg gegeven.

 

Criteria

Bovenstaande en toekomstige verzoeken worden getoetst aan de volgende criteria. Het moet in ieder geval gaan om een openbaar gebouw, dat een kwalitatief alternatief is voor bestaande trouwlocaties. Het dient zodanig gesitueerd te zijn dat de huwelijksvoltrekking ongehinderd kan plaatsvinden. Daarnaast moet het gebouw een zekere mate van uitstraling en herkenbaarheid hebben, zodat sprake is van een hoogwaardige locatie. Er moeten regelmatig huwelijken worden gesloten en het moet ook bij het publiek bekend zijn. Dit om te voorkomen dat er een plaats wordt aangewezen waar slechts éénmaal een huwelijk wordt voltrokken.

Breda, 23 december 1999

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie